Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис критикува Европейския съюз, че

...
Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис критикува Европейския съюз, че
Коментари Харесай

Лондон се оплака, че ЕС се подготвя за евентуална липса на сделка за Брекзит

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис подлага на критика Европейския съюз, че се приготвя за сюжет, при който може сред Англия и Европейски Съюз да не бъде контрактувано съглашение за връзките им след излизането на страната от съюза през март 2019 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Критиките на Дейвис се съдържат в писмо, оповестено през вчерашния ден от английския в. " Файненшъл таймс ". Писмото е било написано през декември предходната година и е адресирано до английския министър председател Тереза Мей.

В него Дейвис укорява европейските организации, че разгласяват сведения за икономическата обстановка след излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година, без да загатват опцията за възможен временен интервал. Този метод от страна на Европейски Съюз неведнъж вреди на ползите на Англия, написа Дейвис. Според него дейностите на Европейски Съюз могат да изложат на риск съществуващите контракти и да принудят английски компании да се реалокират от Англия на континента при положение на корав Брекзит.

Лондон желае да контракти с Европейски Съюз временен интервал след Брекзит, който да е две години, преди да влязат в действие новите търговски връзки на Англия с европейския блок. Преговорите за този временен интервал се чакат през втората фаза на диалозите за Брекзит сред Лондон и Брюксел, напомня " Франс прес ". Британският министър председател Тереза Мей към този момент съобщи, че не изключва опцията да не се стигне до съглашение с Европейски Съюз.

По мотив информацията за писмото на Дейвис представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас сподели, че " в Еврокомисията хората са ненапълно сюрпризирани, че Англия се учудва от подготовката за един разгласен от самото английско държавно управление сюжет ". Той засяга сюжета, при който Англия може да излезе от Европейски Съюз, без да е договорила съглашение за бъдещите си връзки със съюза.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (139)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР