Британският министър-председател Риши Сунак казва, че Обединеното кралство създава нова

...
Британският министър-председател Риши Сунак казва, че Обединеното кралство създава нова
Коментари Харесай

Лидерът на Обединеното кралство Риши Сунак призовава света да използва изкуствения интелект и науката, за да сложи край на недохранването

Британският министър-председател Риши Сунак споделя, че Обединеното кралство основава нова научна самодейност, с цел да помогне за развиването на наводнения- търпелив ориз, устойчива на заболявания пшеница и други култури, които са по-устойчиви на изменението на климата

От JILL LAWLESS Associated Press 20 ноември 2023 година, 7:40 ч.

ЛОНДОН -- Британският министър председател Риши Сунак сподели в понеделник, че Обединеното кралство основава нова научна самодейност, с цел да помогне за развиването на резистентен на наводнения ориз, устойчива на заболявания пшеница и други култури, които са по-устойчиви на изменението на климата.

Сунак се причисли към министри, дипломати и филантропи от към 20 страни на еднодневна среща на върха за световната продоволствена сигурност в Лондон, където той прикани международните водачи да употребяват изкуствения разсъдък и други авангардни технологии, с цел да сложат завършек на недохранването по целия свят.

Сунак сподели на делегатите, че е нужна „ фундаментална смяна “, с цел да се оправим с рецесията с хранителната сигурност, която се утежнява от изменението на климата. Той се концентрира върху ролята на науката и сподели, че Обединеното кралство ще сътвори „ виртуален теоретичен център “, свързващ интернационалните откриватели, работещи върху по-устойчиви култури. Центърът в Обединеното кралство ще бъде част от световно изследователско партньорство, известно като CGIAR.

„ Изменението на климата, споровете и повишаването на популацията значат все по-големи провокации пред доставките на храна “, Сунак " Така че се нуждаем от фундаментална смяна в метода, по който подхождаме към продоволствената сигурност, с акцент върху дълготрайните решения за прекъсване на питателните рецесии, преди да стартират. И би трябвало да впрегнем цялостната мощност на науката и технологиите, с цел да подсигуряваме, че доставките са устойчиви към закани като спорове, суша и наводнения. ”

Събитието беше взаимно хазаин на Сомалия и Обединените арабски емирства дружно с Фондацията за детски капиталов фонд и Бил & Фондация Мелинда Гейтс.

Мястото на конференцията беше пикетирано от деятели от Медицинска помощ за палестинците, призоваващи за преустановяване на огъня във войната на Израел=Хамас, с цел да получат незабавно нужната храна и филантропична помощ в Газа.

„ Хубаво е, че те приказват за справяне с храната и сигурността в света. Но в случай че имат намерение да го създадат съществено, не могат да подценен обстановката в Газа, където 2,2 милиона души са изложени на риск от гладна гибел “, сподели основният изпълнителен шеф на групата Мелани Уорд.

„ Поради обсадата, която беше наложена на Газа, сумата на помощта, получена през последния месец, е задоволителна единствено за към два естествени дни в Газа. Така че по-малко от 10% от храната, нужна за поддържане на живота на хората в Газа, в действителност влиза. преустановяване на огъня, само че Сунак прикани Израел да се съгласи на „ незабавни и основни филантропични паузи “, с цел да получи храна, гориво и медикаменти.

„ Ситуацията на място е в действителност трагично и се утежнява “, сподели той.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР