Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли заяви, че всички

...
Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли заяви, че всички
Коментари Харесай

Лондон: Всички в НАТО подкрепят план за предоставяне на ускорено членство на Украйна

Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли съобщи, че всички съдружници в НАТО поддържат проект за даване на Украйна на ускорено участие във военния блок по сходство на това на Швеция и Финландия.

В рамките на двудневната конференция за възобновяване на Украйна Джеймс Клевърли сподели, че Англия поддържа с цялостна мощ Украйна да може да се причисли към НАТО без нормалната нужда да дава отговор на изискванията, изложени в проекта за деяние за участие в НАТО.

Френският външен министър Катрин Колона беше по-предпазлива, само че означи, че събитията са се трансформирали от 2008 година насам, когато Украйна за последно получи предложение за участие в НАТО, в случай, че извърши изискванията.

Въпросът за изискванията, при които на Украйна се предлага участие в НАТО, разделя съдружниците преди срещата на върха на НАТО идващия месец, напомнят английските медии. В Съединените щати и Германия има опасения, че ранното участие на Украйна в НАТО може да предизвика Русия и да се промени структурата на блока.

По време на днешното си виртуално включване в конференцията в Лондон Володимир Зеленски интензивно прикани за приемането на Украйна в Европейски Съюз и НАТО. " Украинците демонстрираха уговорката си към военната промяна, нужна за участие в НАТО, посредством дейностите си на бойното поле и мисля, че всички съдружници в НАТО признават това ", посочи Клевърли, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР