Британският железопътен профсъюз RMT ще проведе серия от 48-часови стачки

...
Британският железопътен профсъюз RMT ще проведе серия от 48-часови стачки
Коментари Харесай

Стачки блокират транспорта във Великобритания и през януари

Британският железопътен синдикат RMT ще организира серия от 48-часови стачки през декември и януари, откакто не съумяха да реализират съглашение с държавното управление за работни места, възнаграждение и условия на труд. Това оповестяват от профсъюза. 

Над 40 000 членове в цялата мрежа и 14 компании за опериране на влакове ще подхващат протестни дейности на 13, 14, 16 и 17 декември и на 3, 4, 6 и 7 януари. Ще има и възбрана за ексклузивен труд в железниците от 18 декември до 2 януари, което значи, че RMT ще предприеме протестни дейности за 4 седмици.

Последните две седмици са се провели диалози с управляващите, само че без триумф.
 Стачки блокират превоз и услуги във Англия през декември
Стачки блокират превоз и услуги във Англия през декември

Лондон разгласи, че повишение на заплатите в този момент значи по-висока инфлация

Припомняме, че по-рано през ноември стана ясно, че стачки към Коледа ще затруднят работата на главните пристанища и летища във Англия. 

Шофьорските изпити и заплащанията на фермерите също могат да бъдат прекратени, защото държавните чиновници от разнообразни държавни служби стачкуват. Правителството увери, че ще се погрижи за поддържане на главните услуги.

Акцията на синдиката ще стартира в средата на декември и ще продължи един месец, като някои служащи ще стачкуват през целия месец. Очаква се да се включат хиляди чиновници.

Министрите споделиха през лятото, че огромното нарастване на заплатите може да тласне цените нагоре. Тъй като разноските за живот се повишават, десетки хиляди служащи подхващат дейности тази година, с цел да желаят съглашения за възнаграждение, които са в крайник с възходящите разноски.
 72-часова стачка стартират 350 наземни чиновници на
72-часова стачка стартират 350 наземни чиновници на " Хийтроу "

Най-вероятно ще бъдат анулирани полетите, осъществявани от Air Canada, American Airlines, Luthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines и други

На летище " Хийтроу " бе оповестена 72-часова стачка.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР