Британски учени препоръчаха на работещите нощна смяна да носят тъмни

...
Британски учени препоръчаха на работещите нощна смяна да носят тъмни
Коментари Харесай

Учени: Работещите нощна смяна е добре да носят тъмни очила, когато се прибират у дома

Британски учени предложиха на работещите нощна промяна да носят тъмни очила, когато се прибират вкъщи, с цел да понижат нездравословното влияние на мощната светлина, заяви Прес асосиейшън.

Излагането на светлина през нощта смъква равнищата на мелатонина и нарушава цикъла на съня. От предходни проучвания е известно, че това освен усилва случаите на работното място, само че може да докара и до проблеми със здравето. Затова и Световната здравна организация включи работата през нощта измежду потенциалинте карциногени - тя нарушава действието на вътрешния часовник, който контролира циклите на унесеност и жизненост на постоянни шпации, предава Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че както и да се нарушава циркадният темп, това не е потребно за здравето " - сподели доктор Гай Лешцинер от болница " Сейнт Томас " в Лондон.

Много значимо съгласно него е след нощна промяна хората да се прибират с тъмни очила, с цел да понижат резултата от ярката дневна светлина. Така мелатонинът, който контролира циркадния темп, ще се повиши и те ще могат да заспят, когато се приберат. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР