Британски супермаркети въвеждат ограничения за количеството олио, което могат да

...
Британски супермаркети въвеждат ограничения за количеството олио, което могат да
Коментари Харесай

Супермаркети на Острова въведоха ограничения за закупуването на олио

Британски супермаркети вкарват ограничавания за количеството олио, което могат да закупуват клиентите, защото доставките са съществено нарушени от войната в Украйна, заяви Би Би Си.

Големи вериги супермаркети като Tesco, Waitrose и  Morrisons, към този момент вкараха огранчения за олиото. Другите две огромни вериги Sainsbury`s и Asda още не са прибегнали до ограничавания.

По-голямата част от слънчогледовото олио в Обединеното кралство идва от Украйна и в този момент нарушаването на износа от тази страна докара до дефицит и засилено търсене на други възможности. Кризата води също до нарастване на цената на олиото, при някои типове с повече от 10% от януари насам.

От Консорциума на английските търговци на дребно обявиха, че рестриктивните мерки са единствено краткотрайна мярка, с цел да се подсигурява, че олио ще има за всички. Ограниченията включват зехтина, слънчогледовото олио и олиото от рапица. Британските производители на храни, които употребяват като съставна част слънчогледово олио в техните артикули, като чипсове или картофи на фурна, също показаха угриженост.

Агенцията по стандартите на храните осведоми клиентите, че някои от продуктите, на чиито етикети написа, че съдържат слънчогледово олио, е евентуално да съдържат опция като рапично олио, пояснявайки, че задачата на производителите е просто да запазят продукта на пазара. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР