Британски надзорен орган за равни права предупреди днес правителството, че

...
Британски надзорен орган за равни права предупреди днес правителството, че
Коментари Харесай

Британски надзорен орган: Ваксинационните паспорти ще доведат до дискриминация

Британски контролен орган за равни права предизвести през днешния ден държавното управление, че по този начин наречените може да доведат до дискриминация. От комисията са изпратили писмо до кабинета на премиера Борис Джонсън, в което декларират, че е " значимо да се реализира подобаващия баланс сред персоналната независимост и правата на другите хора " при разхлабването на коронавирусните ограничавания, написа.
КРЧП сподели, че въпреки и имунизационните паспорти, които Джонсън назовава " Удостоверения на Ковид статут ", да могат да са подобаващ метод за намаляване на разпоредбите за имунизирани против Ковид-19, те пораждат и риск от изключване на на групи от неимунизирани хора. " В отговора си до осъществяваното от държавното управление изследване на удостоверенията на Ковид статут ясно даваме да се разбере, че те могат да са метод за анулация на ограничавания и безвредно отваряне на стопанската система ", сподели представител на комисията, като в същото време добави, че би трябвало да се спазят някои условия, с цел да не бъде нарушен закона за равните права.
 Критики против проектите на Лондон за Covid паспорти Критики против проектите на Лондон за Covid паспорти
Засилва се рецензията против проектите за Covid паспорти в Англия заради опасения, че това ще докара до „ двупластово общество&ldquo...
" Парламентарен контрол за ясно избран интервал от време би подсигурил, че определеното средство остава симетричен метод за поддържане на обезопасени от Ковид частни и обществени пространства и че хората, които не могат да се имунизират по здравословни аргументи ще могат да получат документ, който удостоверява, че за тях се прави изключение. Подробни указания за работодатели и компании също би лимитирало риска от дискриминация ", сподели представителят.
В момента във Англия не са въведени имунизационни паспорти, само че се разисква такава опция. По-рано Джонсън сподели, че държавното управление му е загрижено от етични съображения за потреблението на имунизационни паспорти за допускане на хора на избрани места, защото това би основало опция за дискриминация. Той обаче добави, че документ за имунизационен статут ще е потребен при интернационалните пътувания и че " всички страни " изследват въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР