Британската полиция ще може да задържа и поставя под карантина

...
Британската полиция ще може да задържа и поставя под карантина
Коментари Харесай

Британската полиция с извънредни права. Ще може да поставя под 6-седмична карантина заразени с COVID-19

Британската полиция ще може да задържа и слага под карантина пациенти с ковид до шест седмици. Това гласят оповестените през вчерашния ден нови, по-строги закони. Законопроектите за изключителни ограничения, импортирани в Народното събрание, трансформират в закононарушение случаите, когато хората не съблюдават карантината, пробват се да избягат или да дават подвеждаща информация на чиновници, които ги ревизират. Те ще бъдат глобявани с до 1000 лири, написа английският вестник The Times.

Спешното законодателство ще даде на страната повече надзор върху доста аспекти от живота. Длъжностните лица ще получат пълномощия да спрат „ всеки транспортен съд, въздухоплавателно средство, трен или различен превоз, който напуща всяко място “ и да изземват здания и предмети за стерилизация. Законът гласи, че както служителите на реда, по този начин и публичните здравни служащи имат право да постановат карантинни ограничавания. 

Ще се позволи на служителите на реда да задържат хора, за които се подозира, че носят вируса за първичен интервал до 48 часа и да ги насочат за скрининг. Ако се откри, че имат вирус Covid-19, те могат да бъдат ориентирани в карантина за 14 дни на „ несъмнено място “. Карантинният интервал може евентуално да бъде продължен с още два интервала до 14 дни, в случай че лекарите към момента имат терзания.

На имиграционните управляващи ще бъдат дадени пълномощия да задържат хора от всички националности, в това число британци, и да ги насочват към инспекция и карантина. Пациентите ще могат да бъдат принудително изолирани в болница или на друго място и да им бъде неразрешено да работят. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР