Британската полиция глоби 20 души заради партитата, организирани от премиера

...
Британската полиция глоби 20 души заради партитата, организирани от премиера
Коментари Харесай

Британската полиция глоби 20 души заради Партигейт. Опоненти на Джонсън искат оставката му

Британската полиция санкции 20 души поради празненствата, проведени от премиера Борис Джонсън и неговите чиновници по време на локдауните в страната, и заяви, че още хора могат да понесат санкции, съобщи Асошиейтед прес.

Лондонската полиция заяви през днешния ден, че няма да разкрие имената на получателите на уведомленията за санкции, въпреки канцеларията на Джонсън да сподели, че би съобщила, в случай че и той бъде санкциониран.

Опоненти на премиера и някои членове на ръководещата Консервативна партия споделиха, че Джонсън би трябвало да подаде оставка, в случай че бъде санкциониран за нарушение на антиковидните ограничавания, които самичък е наложил по време на пандемията.

Десетки политици и чиновници бяха разследвани поради изказвания, че държавното управление е пренебрегнало личните си антиковидни ограничения. Полицията е изпратила въпросници на повече от 100 души, в това число на премиера, и е разпитала очевидци в границите на следствието.

Потвърждавайки, че е наложила 20 санкции, полицията сподели, че чиновниците ѝ са проучили " забележителен размер материали от следствието " и могат да бъдат санкционирани още хора.

На английския министър председател Джонсън не е била наложена санкция за нарушение на антиковидните ограничения, сподели пред публицисти представителят му, представен от Ройтерс.

Попитан дали Джонсън е бил санкциониран или е бил известен, че ще бъде санкциониран представителят уточни: " Не. Ще ви осведомяваме, в случай че сходно нещо се случи, само че към този момент няма такова нещо ".

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР