Британската министър-председателка Тереза Мей отправи молба към депутатите да подкрепят

...
Британската министър-председателка Тереза Мей отправи молба към депутатите да подкрепят
Коментари Харесай

Тереза Мей с молба към депутатите да подкрепят сделката й за Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей насочи молба към депутатите да поддържат съглашението й за излизане от Европейски Съюз. Тя предизвести, че " в случай че тази договорка не бъде призната, тогава Брекзит ще бъде загубен ", съобщи Асошиейтед прес.

В началото на дебатите в Камарата на общините, преди основното гласоподаване довечера, тя сподели, че е получила от Европейски Съюз " усъвършенствания " на договорката, която депутатите отхвърлиха през януари.

Въпреки това доста поддръжници на Брекзита към момента считат, че съглашението държи Англия прекомерно обвързана с Европейски Съюз и споделят, че възнамеряват да гласоподават срещу договорката.

Главният юридически консултант на английското държавно управление Джефри Кокс съобщи пред Народното събрание, че народните представители би трябвало да вземат политическо решение дали са склонни да одобряват гаранциите на договорката за Брекзит, съобщи Ройтерс.

По-рано Кокс сподели, че претърпелият изменение документ не е дал на Англия юридически средства за едностранно излизане от защитната мярка за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Той обаче счита, че документът доста понижава риска от това Англия да бъде хваната в клопката на този механизъм.

Северноирландската Демократична Юнионистка партия заяви, че няма да поддържа договорката за Брекзит на Тереза Мей.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР