Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че отлага планираното за

...
Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че отлага планираното за
Коментари Харесай

Мей: Гласуването на споразумението за Брекзит се отлага

Британската министър-председателка Тереза Мей сподели през днешния ден, че отсрочва плануваното за на следващия ден вечер гласоподаване в Народното събрание за постигнатото от нея съглашение за Брекзит с Брюксел. Очакваше се, че то ще бъде отхвърлено от депутатите със доста болшинство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ясно е, че макар съществуването на необятна поддръжка за доста основни аспекти от съглашението, остават повсеместни и дълбоки опасения по един въпрос - защитният механизъм за Северна Ирландия ", сподели Мей, представена от Асошиейтед прес. " Затова ще отложим плануваното за на следващия ден гласоподаване, с цел да не разделяме Народното събрание в този миг. "

Тя още веднъж съобщи, това съглашение с Европейски Съюз е " най-хубавото постижимо посредством договаряния " и подсети на депутатите, че всяко съглашение за Брекзит би изисквало компромис. А след това непосредствено попита дали този парламент в действителност желае да има Брекзит и дали депутатите не желаят да отворят още веднъж мъчителното политическо разделяне в страната, поставяйки под въпрос вота на английския народ от 2016 година за излизане от Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР