Британската лира заличи сутрешните си печалби на валутния пазар, оказвайки

...
Британската лира заличи сутрешните си печалби на валутния пазар, оказвайки
Коментари Харесай

Британската лира се оказа под натиск от продажби след оставката на външния министър Борис Джонсън



Британската лира заличи утринните си облаги на валутния пазар, оказвайки се под напън от продажби след оставката на външния министър на страната Борис Джонсън.

Напускането на Джонсън докара до спекулации, че той може да оспори водачеството на премиера на Англия Тереза Мей, като тя в скоро време може да бъде изправена пред избор на съмнение в границите на ръководещата Консервативна партия. Евентуално вдишване на ръководството на партията и на Обединеното кралство от политици като Джонсън пък би засилило страховете за така наречен " корав Брекзит ".

Именно тези терзания доведоха до разпродажби на паунди в края на европейската търговия в понеделник, като английската лира към този момент се намалява с 0,3% към часово дъно за деня от 1,3238 $, а еврото нараства с 0,4% към най-високо равнище за юли от 0,8872 паунда.

По-рано денем английската лира реагира положително на оставката на различен значим представител на кабинета на Тереза Мей - министър Дейвид Дейвис, отговарящ за Брекзит договарянията с Европейския съюз. Неговата оставка беше възприета от вложителите като сигнал, че английското държавно управление ще може по-лесно да завърши договарянията по развода с Европейски Съюз, договаряйки " мек Брекзит ". Това докара до повишаване на паунда към 4-седмичен връх от 1,3361 $ и до намаляване на еврото към 4-дневно дъно от 0,8813 паунда, преди обаче последвалата оставка и на Борис Джонсън да сложи под въпрос оцеляването на държавното управление на Тереза Мей, предизвиквайки продажби на английски лири.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР