Британската компания Rolls-Royce Holdings Plc, която произвежда самолетни двигатели за

...
Британската компания Rolls-Royce Holdings Plc, която произвежда самолетни двигатели за
Коментари Харесай

Първите изцяло електрически самолети излизат на пазара след 3 до 5 години

Британската компания Rolls-Royce Holdings Plc, която създава самолетни мотори за Аіrbuѕ и Воеіng, чака първите напълно електрически самолети да са подготвени за полети след три до пет години, съобщи Блъмбърг. В случая става въпрос за дребни модели с стеснен брой пасажери. 

Първото комерсиално приложение на създадената от Rolls-Royce системата за акумулатори P-Volt с мощ от 600 киловатчаса ще разреши транспорта на 6 до 8 души на разстояние до 80 морски благи, съобщи президент на електрическото поделение на компанията Роб Уотсън по време на авиошоу в Сингапур.

По думите му с времето технологиите за акумулатори ще се усъвършенстват, като задачата е през идващото десетилетие да може да се реализира полет на разстояние 400 км. Cиcтeмaтa нa Rоllѕ-Rоусе може да се употребява и вepтиĸaлнo излитaнe и ĸaцaнe.

„ Уверени сме в технологията. Сега би трябвало да увеличим нейния мащаб, с цел да може тя да има значимо икономическо влияние “, сподели Уотсън, който пое президентския пост по-рано тази година. По думите му „ през идващите три до пет години “ е изцяло допустимо да бъде реализирано градско и районното въздушно придвижване със самолети с 8 до 18 места.

Множество компании по света – от стартъпи до одобрени авиокосмически колоси, както и автомобилни производители, се намират в разнообразни стадии от създаването на аероплан, захранван с различен източник на сила, защото секторът е подложен на напън за понижаване на нездравословните излъчвания. Сред разновидностите, по които се работи, са планове за самолети с стабилно самолетно гориво, самолети с водород, напълно електрически самолети и хибридни летателни апарати.

Уотсън обаче не чака теснофюзелажните самолети, които са най-популярните модели на Airbus и Boeing, да станат напълно електрически.

„ Ако желаете да превозвате стотици души на хиляди благи разстояние, какъвто е пазарът, батериите в никакъв случай няма да могат да изпълнят тази цел, защото ще бъдете лимитирани от енергийната компактност и тежестта на батерията. Ако желаете да постигнете нулеви чисти излъчвания при тези платформи, то за задачата ще би трябвало да употребявате устойчиви горива и водород “, разяснява той.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР