БРИКС има за цел да оспори господството на щатския долар

...
БРИКС има за цел да оспори господството на щатския долар
Коментари Харесай

БРИКС: Ето какво може да унищожи долара според финансов експерт

БРИКС има за цел да оспори господството на щатския $ на международните пазари, само че премахването на тази валута надалеч не е елементарно.

Доларът има власт над интернационалните финанси и неналичието му може да форсира колапса на международната финансова система. Изместването на щатския $ от позицията му на опора на международните финанси съставлява монументално предизвикателство, което даже БРИКС намира за плашещо. По този метод концепцията за подкопаване на щатския $ постоянно се преглежда като празна опасност, лишена от наличие, с цел да се материализира.

Като се имат поради обвързваните сложности, какво реалистично би могло да подкопае щатския $? В този дискурс ще се изследват прозрения, споделени от някогашен управител на хедж фондове и финансов анализатор, хвърляйки светлина върху евентуален път за дестабилизиране на щатския $.

Ръсел Кларк, видна фигура в ръководството на хедж фондовете и финансовия разбор, допуска , че нито БРИКС, нито други валути имат способността да ускорят рухването на щатския $. Вместо това той твърди, че личните дейности на щатския $ на интернационалната сцена могат да го погубят.

Кларк акцентира рисковата траектория на държавните разноски на Съединени американски щати, изключително в подтекста на възходящия дълг, надхвърлящ $34.3 трилиона. Той твърди, че неконтролираните разноски, съчетани с нападателни политики на наказания, могат да ускорят спада на валутата. Освен това разрастващите се страни интензивно изследват различни валути за търговия, като БРИКС се обрисува като жизнерадостен конкурент в това начинание.

Тъй като доверието в щатския $ понижава, разрастващите се стопански системи от ден на ден гравитират към БРИКС за финансови решения. Доверието, главен дирек на валутната непоклатимост, е изложено на риск от ерозия, проправяйки пътя на различните валути да придобият популярност.

В резюме, ориста на щатския $ е най-вече в неговите лични ръце, като външните сили като БРИКС упражняват лимитирано въздействие. Без да се оправи с задаващата се дългова рецесия, щатският $ може в последна сметка да подкопае себе си, като евентуално улесни прехода към различни валути в световните транзакции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР