Брижит Бардо ни прие в дома си по-миналата неделя, 25

...
Брижит Бардо ни прие в дома си по-миналата неделя, 25
Коментари Харесай

Брижит Бардо: Накрая ще стана комунистка…

Брижит Бардо ни одобри в дома си по-миналата неделя, 25 ноември, в Сен Тропе, с цел да поговорим за гнева й, непокътната й пристрастеност за избавяне на животните, поддръжката й за Жълтите жителки…

Гариг, къщата на Брижит Бардо в Сен Тропе, е фермата, в която тя работи ежедневно за фондацията си, заобиколена от 50 животни, кучета, котки, овце, коне, прасета… Да не приказваме за дивите животни, като дребният черен глиган, който излетя пред колата ни по дребния черен път, който води към фермата.

На 84-годишна възраст звездата от “И Бог сътвори жената” носи единствено черно - “траур за животните, които страдат” - с поразителна грациозност.

Гласът й е трогателен, пали цигарите една след друга. На един скрин се виждат запасите й: “Да не се пипат цигарите ми”. Не е ясно към кого е ориентиран този декрет, в случай, че мъжът й Бернар, с който живее от четвърт век, не ги допира. “Той не пуши, не пие, не…”, избухва тя. Двамата живеят затворено, търсят се, забавляват се. Той се намесва постоянно, тя го срязва. “Но не, стой, Бернар, след това ще те интервюират, в случай че искаш…”.

- Какво ви визира това придвижване на Жълтите жилетки?

- Аз съм с тях. Макрон не направи данъчното понижение, планувано през януари. От една страна, имате министри с водач, а от друга, хора, които имат три франка и шест су до края на месеца. Накрая ще стана комунистка… Не, въпреки всичко не (усмивка). Но Макрон убива дребните хора. Боли ме сърцето от това. Пожелавам му… една хубава жълтеница.

- Прекалявате…

- Той се държи като безсърдечен стопанин, извънредно отдалечен, като по-висш, като че ли е крал. Но единствено простаците не си трансформират мнението. Защо не дадат коледни награди на Жълтите жилетки, с цел да могат да купят дарове на децата си…

- Президентът ви одобри през лятото, с цел да говорите за вашата фондация…

- Той искаше да разбере кои са незабавните ни потребности. Резултатът не беше на висота. Веднага щом си тръгнахме, даде скандални облаги на ловците. Трябваше да се забележим през декември, само че той отсрочи срещата за куково лято. Това, което желая, е понижаване на Данък добавена стойност върху ветеринарните медикаменти от 20 на 5,5 %. Грижата за всички тези безпарични хора, които имат животни, е прекомерно скъпа.

- Иначе какво усещане ви направи президентът?

- Макрон има безразсъден сексапил. Трябвало е да стане артист този човек. Има приятна осанка и е извънредно привлекателен.

- А Брижит Макрон?

- Тя пристигна по средата на срещата ни с кучето им. Стори ми се очарователна. И двамата са доста приятни. Историята им е доста красива. Но аз избирам двама грозници, които дават резултати. Правителството нищо не прави. НИЩО.

- В Сълзи в борба (Larmes de combat), доста персонална книга, оповестена при започване на 2018 година, пишете: “Аз не числя се към човешкия вид”. Това е доста коренно. Нали въпреки всичко има хора, на които се възхищавате?

- Вече се удивлявам на всички тези, които нямат пари, които са небогати, постоянно са заболели и се грижат за животните с извънредно старание и отдаденост. Като всички тези хора, които имат дребни асоциации без никаква дотация. Много обичам тези, които правят положително, и не подвигат звук.

- От необятната общност до интелектуалците, мнозина пазят в този момент животинската идея и осъждат малтретирането…

- Да, мнозина осъзнаха страданията на животните. Но когато аз започнах, бях сама и в действителност бях осмивана от всички. Беше извънредно, само че устоях.

- Уморена ли сте?

- Никога няма да се уморя. Ще бъда като Молиер. Ще умра, до момента в който пазя животните.

- Имате мощна воля…

- Много мощна. Аз съм на 84 година, в отлична форма, главата ми е наред, мозъка ми, ругатните ми, силата ми, въздействието ми и всичко това в работа на животните. Трудно се придвижвам с патериците, само че това не ме стопира. Никога не отивам на доктор. Нямам подобен. Моят се пенсионира.

- Политически къде сте?

- Отвратена съм от политиката. Писна ми от нея. Смятах, че Меланшон има положителни хрумвания и е вегетарианец. Той е страховит човек, лидер, който в действителност би могъл да успее, само че прекалява, с имигрантите да вземем за пример.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР