Бременна жена, приета с Covid-19 в бургаската болница, чието състояние

...
Бременна жена, приета с Covid-19 в бургаската болница, чието състояние
Коментари Харесай

Жена в кома с Covid-19 роди близнаци в Бургас

Бременна жена, призната с Covid-19 в бургаската болница, чието положение се е влошило е била сложена в медикаментозна кома, с цел да бъдат изродени със секцио близнаците ѝ, оповестиха от болничното заведение в петък.

Жената е постъпила в Инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас в относително устойчиво положения, само че имала съпътстващи болести и бързо се влошила. Съпругът ѝ също бил с ковид и бил признат в Белодробната болница, само че положението му внезапно се влошило и умрял в реанимацията.

" Заради утежняване на положението на дамата, която беше и с съпътстващи болести, тя беше незабавно приведена в реанимация. Лекарите реагираха бързо и взеха решение, в полза на живота на близнаците, да се направи секцио. Бебета са Covid негативни ", описа доктор Светозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас, представен от БГНЕС.

" Децата са родени в 32 гестационна седмица с тегло 2 кг и 1.6 кг. Непосредствено след раждането, поради тяхната незрялост, развиха неонатален дистрес признак. В момента децата са на непринудено дишане ", изясни доктор Мирослава Колева от Неонатологичното поделение в болничното заведение пред Нова телевизия.

От понеделник сутринта майката е почнала да диша независимо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР