Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния

...
Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния
Коментари Харесай

Бременна жена обвинява лекари за смъртта на бебето си

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно упреква лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че поради неверна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на обзор с недоволства, дежурният доктор обаче я изпраща у дома, предписвайки и единствено обезболяващи.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков описа, че един час по-късно дамата получава болки у дома. Личната лекарка обаче написа на брачна половинка ѝ да я докара за обзор на идната заран, само че след няма и половин час тя е изгубила бебето у дома.

Лекарят обаче си е признал, че е негова неточност.

„ Вкарахме я завита в чаршаф, дето мъртво в ръцете. Пъпната шнур в нея, цялата в кръв. И го крещя и споделям - виж до къде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му споделям, откакто не е от вашата подготвеност, за какво не я качихте дамата в АГО-то или да извикате някакъв експерт. Един човешки живот е изгубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той споделя - извинявай, сбърках... “, описа Манчо Падюков - свекър на родилката пред Българска национална телевизия.

Директорът на ЦСМП в Благоевград сподели, че е осведомен със случая и се прави инспекция. Запознат е и " Медицински контрол ", който прави инспекцията, резултати се чакат през идната седмица.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР