Бразилия с най-голям брой нови заразени с коронавируса за един

...
Бразилия с най-голям брой нови заразени с коронавируса за един
Коментари Харесай

Рекордно висок брой заразени с коронавируса за един ден в Бразилия

Бразилия с максимален брой нови инфектирани с ковид за един ден - 34 918 души. С тях общият брой на инфектираните в страната става 923 189, оповестява Ройтерс.

Бразилия е на второ място в света по брой инфектирани след Съединени американски щати. След последните обновени данни, които бяха от понеделник, са регистрирани още 1282 смъртни случая от болестта, с които общият им брой доближава 45 241.
Бразилия е втора в света по брой на жертви на COVID-19 С максимален брой жертви в света остават Съединени американски щати
Тревога от ситуацията с инфекцията в Бразилия изрази шефът на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен.

На най-голямата страна от Латинска Америка се пада към една четвърт от към 4-те милиона случаи на инфектирани с ковид в Северна и Южна Америка и близо 25% от смъртните случаи, сподели Етиен и означи, че към този момент не се вижда закъснение на разпространяването на вируса.
Жертвите на ковид в Съединени американски щати са към този момент близо 117 хиляди Починалите поради COVID-19 към този момент са повече от загубите на страната в Първата международна война
Регионалната организация предлага Бразилия и другите страни от района да продължат да съблюдават строго разпоредбите за обществена отдалеченост и приканва отварянето на стопанските системи да става постепенно и деликатно.

Бразилският президент обаче е срещу ограниченията за обществена отдалеченост и в доста от бразилските щати бизнесът възобнови работа макар тежката епидемиологична обстановка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР