Бразилия победи Англия с резултат 0:1 в приятелски мач на

...
Бразилия победи Англия с резултат 0:1 в приятелски мач на
Коментари Харесай

Резерва донесе победата на Бразилия с 0:1 срещу Англия

Бразилия победи Англия с резултат 0:1 в другарски мач на Уембли. Победният гол за гостите означи 17-годишната запаса Ендрик (81 мин.)


Детето-чудо на Палмейрас вкара първия гол за страната си в третия си мач при мъжете.

Победата е и първа за новия треньор на " Селесао " Доривал Жуниор. Ситуацията при попадението беше тествана с ВАР поради подозрения за засада, само че се видя ясно, че такава няма.

Нападателят, който би трябвало да се причисли към Реал Мадрид през юли, е спряган за правоприемник на Неймар като най-новата суперзвезда на Бразилия, а победната му поява от пейката беше подобаващ миг за навършване на пълноправие в третата му поява.

На 17 години и 246 дни Ендрик към този момент най-младият голмайстор на интернационален шампионат на " Уембли ". Появата му е глътка пресен въздух за Бразилия след извънредно застоялия интервал за " селесао ".

Пренебрегнат от шефа на Реал Мадрид Карло Анчелоти и отчаян от неуспехите на двама краткотрайни мениджъри, Доривал Джуниър е претрупан със задачата да подсигурява, че Бразилия ще се класира за Световното състезание.


Англичаните се показаха едва, макар че шефът на тима Гарет Саутгейт беше обнадежден от дебюта на нападателя на Нюкасъл Антъни Гордън.


Англия носеше за първи път противоречивата си нова домашна фланелка след рецензиите към решението на производителя Nike да промени цвета на кръста " Свети Георги " върху екипа.

Дебатът за фланелката скоро ще бъде пропуснат, само че Саутгейт няма да има приятни мемоари, защото Англия загуби вкъщи за първи път от 21 мача.

Приятелското посещение на Белгия на " Уембли ", 26 март, е последният късмет за играчите на Англия да впечатлят Саутгейт, преди той да дефинира състава си за Европейското състезание.

Саутгейт избра Оли Уоткинс вместо Айвън Тони за централен нападател на Англия, а Хари Кейн не рискува поради травма в глезена.

Но Уоткинс не направи нищо, което да подскаже, че може да поеме тежестта, в случай че Кейн се контузи.

В първата среща от седем години насам Англия не беше в синхрон от момента, в който Уоткинс пропиля единствения си късмет, получавайки пас от Конър Галахър и стреляйки отблизо разстояние.

В 20-ата минута аварийният капитан на Англия Кайл Уокър получи травма на подколянното сухожилие.

Бразилия, която създаваше проблеми на Англия с бързината и придвижването си, беше на сантиметри от това да поведе, когато ударът на Лукас Пакета от 12 метра срещна гредата.

Те още веднъж бяха покрай гол, когато задната ножица на Хари Магуайър бе пресечена от Рафиня и той нанесе удар, който мина настрана. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР