Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с държавния секретар на Министерство на отбраната на Германия Томас Зилберхорн

Братислава. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов организира работен диалог с Томас Зилберхорн - държавен секретар на Министерство на защитата на Германия. Двамата разговаряха в границите на интернационалния конгрес по сигурност „ ГЛОБСЕК “ в Братислава. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Цветанов срещна Зилберхорн с напъните на българското държавно управление за осъществяването на уговорката за бюджета за защита, който би трябвало да доближи 2% от Брутният вътрешен продукт.
Томас Зилберхорн приветства напъните на България в тази посока и акцентира, че геостратегическата обстановка сега е предиздвикала страните-членки на Европейски Съюз да осъзнаят значимостта от поддържането на съответни отбранителни качества. По думите му в Европейски Съюз към този момент се следи наклонността на увеличение на бюджетите за защита, които в последните десетилетия по-скоро бяха намалявани за сметка на вложения други браншове.
Зилберхорн бе основен представител в панела за бъдещето на Общата европейска защита. По време на полемиката представителите се сплотиха към мнението, че напъните в бранш защита в границите на Европейски Съюз не опонира или съперничи с НАТО, а единствено ще укрепи Алианса.
„ Събуждането на Европейски Съюз по отношение на потребността от по-силни отбранителни качества е основно за повече взаимност в шерването на отговорностите в границите на НАТО “, акцентира по време на панела Арно Данжан - зам.-председател на Делегацията на Европейския парламент за връзки с Парламентарната асамблея на НАТО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР