Бракониери са убили в североизточната част на Кения два много

...
Бракониери са убили в североизточната част на Кения два много
Коментари Харесай

Бракониери убиха два уникални бели жирафа

Бракониери са умъртвили в североизточната част на Кения два доста редки бели жирафа, заяви локалният вестник "Стар ", представен от Българска телеграфна агенция.

"За цяла Кения днешният ден се оказа изпълнен с тъга, защото става дума за два доста редки екземпляра ", съобщи Мохамед Ахмедноор, началник на резервата Ишакбини Хиропа, чиято територия обитаваха убитите животни. Сега в резервата е останал жив единствено един единствен подобен образец.

Гръм умъртви два жирафа в Съединени американски щати

За пръв белоснежната самка на жираф от Кения се трансформира в международна звезда през 2017 година, когато водещи медии разгласиха нейни фотоси. Учените откриха, че в тази ситуация не става дума за албинос, а за особена разновидност измежду животните. Тя провокира частична депигментация на кожата и се демонстрира посредством формиране на бели петна.

Промяната на работата на гените на кенийската самка доведоха до това, че животното беше станало изцяло бяло. Преди две години тя се снабди с поколение - едно след друго й се родиха две белоснежни жирафчета. Сега майката и едното от тях са убити.

Американка, умъртвила жираф в Африка, възмути света (видео)

Бели жирафи бяха открити в Танзания и Етиопия,но и там те починаха от ръката на бракониери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР