Бракониери и председателят на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков въртят

...
Бракониери и председателят на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков въртят
Коментари Харесай

Бракониери и шефът на ловците Асен Пиперков се опитват да заграбят ловни полета

Бракониери и ръководителят на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков въртят интриги измежду сектора и се пробват да завземат ловни полета от страната. Те забъркват името на шефа на Териториално отделение Държавно ловно стопанство "Тракия " инж. Огнян Христов в препирня по преместването на ловна дружинка "Скобелево " от ЛРС "Сокол " Пловдив към ЛРС "Съединение-1906 ". Това се случи в "журналистическо следствие " по Нова телевизия, изпълнено с извънредно противоречиви и компрометирани обстоятелства, написа "ПИК ". Проблемът идва от изключени членове на ЛД "Скобелево ". Преди към месец Търговско предприятие ДЛС "Тракия " отказало да позволи прекачване на дружинката от едното в другото съдружие. Според шефа инж. Огнян Христов, ловците желаят да се реалокират, тъй като в ЛРС "Сокол " Пловдив се следи прецизно спазването на законодателството и им се скапва комфорта на бракониерството. В другото съдружие отчетността и контролът са по-слаби. И в двата случая обаче договорът ще е с ДЛС "Тракия " и осъществяването на отговорностите им по контракта отново ще се управлява от "Тракия ".
Сагата почнала преди повече от 2 години и стигнала до Върховния административен съд. Магистратите дават инструкции и правото на шефа на ДЛС "Тракия " да събере доказателства и да реши дали да образува договаряне по прехвърлянето.

На територията на ЛРС "Съединение-1906 " непрекъснато има бракониерства. Преди дни при взаимна акция на Търговско предприятие ДЛС "Тракия " и районно управление (на МВР) на полицията в Стамболийски са хванати северни кучета, които ловуват и притискат дивеча. Намерено е удавено прасе. Чути са изстрели, само че ловците съумели да избягат. Убитото прасе и кучетата са прибрани като материални доказателства по формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител. Ловните дружинки са подкрепяни от ръководителя на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков, настояват пред "ПИК " представители от организацията. Интересен миг е, че Георги Пиперков, наследник на Асен Пиперков, е разследван за подправена банкова гаранция при наем на ловно поле към Държавно горско стопанство (ДГС) „ Смилян “. Това оповестиха за „ Скандал “ от Главна прокуратура. До момента се оказва, че прокурори от районната прокуратура в Смолян, се опитвали да прикриват нарушаванията, само че от скоро следствието още веднъж е обновено.
Историята стартира на 23 ноември 2012 година „ Южноцентралното държавно дружество “ подписва контракт с компанията „ Хънтинг граунд “ ЕООД за даване стопанисването и използването на дивеча в дивечовъден сектор „ Ушките-Ляска “ в региона на активност на ДГС „ Смилян “. Фирмата е благосъстоятелност на Георги Пиперков. Договорът е за 15 години, като всяка година „ Хънтинг граунд “ ЕООД до 31 март би трябвало да заплащша годишна вноска за стопанисване на дивеча в размер на 35 100 лв..

При сключване на контракта, компанията би трябвало да внесе 105 289.23 лева по сметка на държавното дружество като гаранция за осъществяване на контракта. Тя показва банкова гаранция през 2012 година от „ Интернешънъл Асет банк “, клон „ Кремиковци “ и по-късно нова през 2015 година Банката е благосъстоятелност на предприемача Младен Михалев – Маджо, някогашен началник на групировката СИК от 90-те години, от която произлиза и някогашния министър председател Бойко Борисов от ГЕРБ.

Фирмата би трябвало да провежда и прави поддържане на дивеча, основаване и поддържане на профилирана фуражна база за дивеча, създаване на ловностопански уреди, контролиране на числеността на дивеча, запазване на дивеча и присъединяване в неговата защита.

През 2017 година „ Хънтинг граунд “ стопира да заплаща вноската си от 35 100 лв. и държавното горско дружество приключва контракта, като се обръща към „ Интернешънъл Асет Банк “ - клон Смолян с искане за асимилиране на банковата гаранция на компанията. От банката дават отговор, че още през 2012 година на компанията е отказано издаването на банкова гаранция. Те показват в писмо до горското дружество, че самата банкова гаранция съставлява неистинен документ.

След това някогашният към този момент шеф на „ Южноцентралното държавно дружество “ инж. Ботьо Арабаджиев подава сигнал до районния прокурор в Смолян, като ползва всички документи, в това число и подправената банкова гаранция.

Шефът на Българския ловно-рибарски съюз Асен Пиперков уточни, че „ това са нелепости “ и отхвърли повече детайлности. Двамата се пробват да завземат и управляват разнообразни ловни полета в страната, настояват ловци.

Георги Пиперков взе участие в още няколко компании – „ МГ сигурност “ ООД, „ Перла Родопи “ ООД, „ Мега Сод “ ООД (със обвързване над 186 000 към НАП), Сдружение „ Семеен кодекс Техком груп “, Сдружение „ Семеен кодекс Меджик секюрити “, демонстрира информация в „ Търговския указател “. Основният му бизнес е видеонаблюдение и защита. Той влиза още във компаниите „ Аркус-сигурност БГ Обл. Структурни фондове “ и „ Аркус-сигурност Екологичен потенциал Обл. Структурни фондове “, като съставлява охранителната компания „ Аркус сигурност “ в региона на Елин Пелин и Софийска област. „ Аркус сигурност “ се свързва с името на Златомир Иванов, прочут като Златко Баретата.

Българският ловно-рибарски съюз беше основан през 2009 година в град Съединение като опция на НЛРС – Съюз на ловците и рибарите в България “, който действа от 1898 година За ръководител е определен Асен Пиперков, който е закрепостен и до през днешния ден. Новата организация имаше упоритостта да работи за ловците, които мъчно събират пари за патрони и членски импорт. Ръководството на различния съюз даде обещание тогава, че в духа на рецесията ще работи на апостолски начала с минимални разноски. Всички структури, които влизат в сдружението, резервират самостоятелността си и имат уговорката да бранят околната среда, рибата и дивеча.

Единството на Националното ловно съдружие от дълго време е бодил в очите на политиците. Именно те направиха промени в Закона за лова, с цел да основат различния ловджийски съюз на Асен Пиперков, в който през днешния ден членуват към 5 000 души, за сметка на 125 000 в НЛРС – СЛРБ. Има и още 10 000 ловци, които не членуват на никое място.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР