Брад Пит се придвижва нагоре. Поне нагоре по калифорнийското крайбрежие.

...
Брад Пит се придвижва нагоре. Поне нагоре по калифорнийското крайбрежие.
Коментари Харесай

Новият дом на Брад Пит за $40М в Кармел Хайлендс

Брад Пит се придвижва нагоре. Поне нагоре по калифорнийското крайбрежие. Според " Уолстрийт Джърнъл " Пит е пръснал 40 милиона $ за историческа къща в тихите скали на неинкорпорирания регион Кармел Хайлендс (спомнете си за " Големите дребни неистини " ).

Въпреки че Пит към момента има 50-процентов дял във френския палат Миравал и се счита, че към момента има дългогодишния си дом в региона на Лос Анджелис, новата покупка прибавя крайбрежно леговище към имотното портфолио на Пит.

 

Но това не е просто остарял дом. Известна още като " Seaward " и " The D.L. James Home ", къщата е архитектурно знамение с завладяваща история, в която вземат участие някогашните поданици Джеси Джеймс, Чарли Чаплин и Джоан Дидиън.

 

Първоначалният притежател на къщата е бил обвързван с нарушителя Джеси Джеймс, който Пит е изиграл.

 



 

 Строежът на къщата стартира през 1918 година по разпореждане на първичния ѝ притежател Даниел Луис " Д.Л. " Джеймс, старши. Джеймс е бил богат предприемач, профилиран в производството на тънък порцелан и сребърни принадлежности, родом от Канзас Сити. Човекът е имал и креативен желания. Той написа пиеси, някои от които са сложени в Ню Йорк.

Въпреки респектиращия си статус, бащата на Джеймс бил първи братовчед на печално известния Джеси Джеймс (и на неговия брат, разбойника Франк). Както споделя историята, по-приличното крило на семейство Джеймс в никакъв случай не приказва за връзката си с гангстерите от Конфедерацията.

Интересно е, че Пит в действителност играе Джеси Джеймс още в уестърна от 2007 година " Убийството на Джеси Джеймс от страхливеца Робърт Форд ".

 

Пит ще бъде комшия с героинята на Никол Кидман от " Големите дребни неистини "

Макар и да не е комшия, новият дом на Пит се намира в същия регион, в който са снимани сцените в дома на героинята на Никол Кидман - Селесте в " Големите дребни неистини ". (Същата къща е употребена и при снимането на " Основен инстинкт ".) Според Гугъл Maps парцелите се намират единствено на две минути път с кола един от различен. Всъщност домът на BLL в действителност се продава и сега - за 29,6 млн. $.

Кармел Хайлендс е доста по-близо до Сан Франциско, в сравнение с до Лос Анджелис, макар че най-близките градове са Кармел до морето и Монтерей (където е сниман по-голямата част от BLL). Знаменитости като Клинт Истууд и Бети Уайт също са имали жилища в региона.

 


Очевидно е, че това е забележителна архитектурна полезност.

 

Пит е прочут като безспорен фанатик на тематика архитектура. Така че знаете, че той не се интересува от някакво занемарено имение. Въпреки че Пит е прочут с няколко желани архитектурни стила, той се интересува изключително от американския жанр " Arts & Craft ". Обикновено Seaward се счита за едно от шедьоврите на калифорнийската архитектурна компания Greene and Greene, която е един от окончателните култиватори на придвижването Arts & Craft.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР