Бойната мощ на българската армия не се крепи на съветските

...
Бойната мощ на българската армия не се крепи на съветските
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Ако изпратим на Украйна старите си ракети, получаваме американски системи Патриот

Бойната мощност на българската войска не се крепи на руските изтребители и ракетни комплекси С 300, а на техниката предоставена като помощ от Съединени американски щати и от добитата по време на присъединяване ни в интервенциите в Ирак и Афганистан.

Ако България изпрати на Украйна старите си ракети, може да получи американски системи " Патриот ", които са изцяло интегрирани и съвместими с противовъздушната и противоракетна защита на НАТО, споделя Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата в служебното държавно управление на Георги Близнашки.

Шаламанов напомня, че в листата с военна помощ, която можем да предоставим на Украйна, може да бъдат включени от каски и бронежилетки до мини, едрокалибрени муниции, противотанкови средства и портативни комплекси за противовъздушна защита " Стрела ".

Най-вероятно Украйна ще получи ракетни комплекси С 300, споделя Шаламанов. Според него те ще бъдат доставени от Словакия и страни отвън Европа. Бившият министър на защитата напомня, че при действителна военна заплаха за България и задействане на член 5 от контракта ни с НАТО, всички комплекси С 300, с които разполагаме, ще станат непригодни. Причината е, че те ще бъдат разпознати от интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на алианса като противникови.

След 18 години в НАТО се оказа, че главно въздействие върху българското общество има съветската агитация, а не лидерското говорене на толкоз евро-атлантически насочени президенти, министър председатели и ръководители на Народното събрание, заключава Велизар Шаламанов.
ТЕМА преди 20 минути 144 преди 25 минути 383 преди 11 часа 3362
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР