Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на

...
Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на
Коментари Харесай

Борисов потвърди за срещи с Алексей Петров: Той като нас търсеше варианти за нещо стабилно след пет поредни избори

Бойко Борисов удостовери, че както той, по този начин и представители на " Продължаваме Промяната " са се срещали с Алексей Петров, който е посредничил при съставянето на постоянното държавно управление.

" Алексей Петров беше непосредствен с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след пет следващи избори. Срещи сме провеждали с него, той с тях, с цел да може да си имаме даже някакво нежно доверие ", сподели той пред публицисти в Народното събрание.

Борисов съобщи, че не е обещавал пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой различен го е правил, съобщи Българска национална телевизия.

Правителството се е събрало да свърши 5 - 6 неща, които ще го държат дружно, до момента в който вървят, разяснява още той.

" Трябва да променяме Конституцията, би трябвало да променяме КПКОНПИ, би трябвало да пуснем Плана за възобновяване, би трябвало да напреднем задоволително по Шенген и еврозоната и да приключим тези тематики. Смисълът да създадем държавно управление беше единствено този ".

По думите му кадровите назначения по този начин или другояче се вършат, а сега би трябвало да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за разискване в Народно събрание още идната седмица. Коментира и проблема с поисканото премахване и последвалата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи:

" Президентството е сериозна институция и едва ли ще си сложат проблем на главата и ще държат основен секретар, с който държавното управление да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов основен секретар, тъй като въпреки това не е редно едно държавно управление да не може да направи всичко, в което има вяра ".

Борисов съобщи, че " партията на смяната " носи цялата отговорност за това предопределение:

" Ние, както сподели Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от несъмнено 60, имаме един министър - вицепремиер от 18 или 19. Да, ние поддържаме, във значимите неща даже сме водещи, само че по другите тематики - Денков и вътрешният министър би трябвало да приказват с президента и да уговарят министрите ".

Лидерът на ГЕРБ отхвърли присъединяване на съветския политик Андрей Бабаков в построяването на газопровода " Турски поток ", който самият Борисов назовава " Балкански ".

" Считам, че във времето, в което Турция и Гърция направиха всичко допустимо да изолират България от трасетата за транспорт на газ, успяхме да се преборим и да си създадем " Балкански поток ", който е 100% държавен и сега е печатница за пари за българските жители ".

__________________________________________________________________________________________________

Ето и още политически мнения по тематиката:

Даниел Лорер, " Продължаваме Промяната - Демократична България ": " Това, което в действителност е значимо и забавно е какво можем да създадем тук за българските жители и другото е пречене на нас да си свършим работата и то се случва от доста страни. Кой е направил сглобката, кой арестували, когато няма правораздаване, тъй като в продължение на 12 години нямаше правораздаване у нас и по тази причина е нужна правосъдна промяна, с цел да проработи тази прокуратура и да нямаме божковци по света, а да има против тях развой, който да покаже отговорни или не, а не да гадаем 12 години кой и за какво се случи всяко нещо. Тази конституционна промяна би трябвало да се случи, до момента в който участниците в държавното управление, които считат, че това е значимо не престават да считат, че е значимо за българските жители ще има и парламент и държавно управление. "

Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ": " Призовахме Кирил Петков да бъде арестуван, с цел да дава показания. Питах и през днешния ден в речта си в Народното събрание, по този начин, че не е нещо ново. То е обществена загадка апропо и вие доста по-добре от мен го знаете. Убийството на Алексей Петров на процедура е политическо ликвидиране. След като през днешния ден в последна сметка Бойко Борисов сподели това, което ние приказваме от седмица, когато стана ясно, че е осъществено посягане против Алексей Петров, на процедура това ликвидиране няма по какъв начин да бъде квалифицирано като престъпно действие. "

Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ": " Много добре знаете, че бащата на Кирил Петков и Алексей Петров бяха близки и не са го крили. В тяхната група не са го крили по този начин, че Бойко Борисов просто си сподели истината. В последна сметка те с Алексей Петров се познаваха и се преследваха и се арестуваха, само че Кирил Петков нали се правеше на герой с мафията. "

Радостин Василев, самостоятелен народен представител: " Днес господин Борисов призна, че се е срещал с Алексей Петров и той е доста непосредствен с бащата на Кирил Петков. Аз това го знам - той Кирил Петков не го е крил от от нас, до момента в който съм бил в Политическа партия той споделяше, че татко му си приказва с Алексей Петров. Тези хора би трябвало да бъдат изправени пред съд, освен поради записа, който аз разкрих, а поради всичките си дейности, които умножават резултата на записа по 5. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР