Бойко Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя край

...
Бойко Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя край
Коментари Харесай

Твърдение: Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя-убиец при Своге

Бойко Борисов е бил известен за положението на пътя край Своге, където предходната година починаха 20 души след тежка автобусна злополука. Това твърди на своята Фейсбук страница Гражданско придвижване " Боец ".
В профила в обществената мрежа е оповестена и страница от писмо, изпратено до Борисов, до предходния районен министър Николай Нанков, който поради случилото се подаде оставка и се върна в районното министерство като зам.-министър, както и до предходния началник на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Тъй като е оповестена единствено една страница, не е ясно кой е изпратил сигнала, само че бланката е на Община Своге и изказванието е, че то е от кмета на Своге Емил Иванов. В писмото написа, че " към сегашния миг по този път се следят сектори с нарушена настилка, пропадания, дупки, компроментирани мантинели и уреди за задържане на скални маси ". Пише и, че " доста сектори от пътя не са предпазени от падащи камъни от скалата, в резултат на което доста постоянно има паднали камъни на пътното платно ".
Във Фейсбук поста си от " Боец " настояват следното - че Борисов половин година по-рано е бил известен, че що се отнася до пътя при Своге, има " изхабен (хлъзгав) асфалт, неприятен вираж на завоя и некачествена мантинела! Приложено е и наставление - " цялостна замяна на асфалта ", както и период за осъществяване - " неотложен ". Според създателя на " Боец " Георги Георгиев, който приказва в предаването " Честно казано " на Люба Кулезич по " Евроком ", става въпрос тъкмо за мястото, където катастрофира злощастният рейс.
В ефирен ефир Георгиев извади документи и протоколи, в това число от АПИ, като твърди, че в тях много преди автобусната злополука да се случи имало констатации за неприятен път и наставления това да се оправи. Георгиев споделя и, че кметът на Своге Емил Иванов импровизирано му споделил, че пътят е бил признат с недостатъци и е станало с приемателна комисия на място.
" Всички са знаели и са " тупали топката ", с цел да изтече гаранцията на пътя и да спестят на " Трейс " пари за ремонтите ", уверено споделят от " Боец ". Припомняме, че поради гаранцията имаше прекачване на топката кой е виновен за поддръжката, по кое време е изтекла гаранцията на пътя и дали е изтекла. Прокуратурата потегли да проверява от какво е юридически пътят, само че до момента няма повдигнато публично обвиняване на " Трейс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР