Боряна Калейн спечели днешното контролно състезание на националния отбор по

...
Боряна Калейн спечели днешното контролно състезание на националния отбор по
Коментари Харесай

Гимнастичките ни с много грешки в днешното контролно



Боряна Калейн завоюва днешното контролно съревнование на националния тим по художествена гимнастика.Възпитаничката на Мариана Памукова съумя да изпревари Невяна Владинова и  Катрин Тасева. Четвърта и пета приключиха Петя Борисова и Ерика Зафирова. Проверката имаше за цел да покаже до къде са стигнали в подготовката девойките от главния състав на държавния ни отбор.

Изпълненията на гимнастичките бяха оценени от трикратните международни шампионки Мария Петрова и Мария Гигова, като в залата участва и президентът на родната федерация Илиана Раева.

Въпреки двуседмичния предварителен лагер в Япония и последвалата подготовка в София, гимнастичките демонстрираха, че към момента не са в оптималната си форма и позволяват доста неточности в осъществяванията си.

„ Важно беше това контролно за нас, с цел да преценим краткотрайната си форма. Подготовката ни върви обикновено. Допускат още неточности. Все още не са доста добре направени съчетанията.  Ще наблегнем в подготовката, основно в % сигурност при осъществяването на цели съчетания. Ще засилим и проекта на детайли, както и на части от съчетанията, тъй че каквото зависи от нас ще бъде направено. “, това съобщи след края на контролното основният управител на националния тим самостоятелно – дами Бранимира Маркова.

Следващите две седмици девойките ще бъдат на лагер в Панагюрище, а идващото им контролно ще е на 7 август.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР