Боряна Калейн е на позиция за златен медал за многобоя

...
Боряна Калейн е на позиция за златен медал за многобоя
Коментари Харесай

Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя на световната купа в София

Боряна Калейн е на позиция за златен орден за многобоя на международната купа по художествена гимнастика, която се организира в " Арена Армеец " в София.

Състезателката на Марияна Василева изигра доста мощни две съчетания с топка и с обръч и справедливо събра най-голям общ общ брой от точки.  За осъществяването си с топка гимнастичката на " левски-Триадица " беше оценена с 31.150 точки, а за това с обръч с 32.950 точки. Сборът от двете композиции (64.100 точки) ѝ обезпечи лидерската позиция, както и класиране за финалите на тези два уреда в неделя.



След първия спортен ден другата ни представителка в самостоятелната конкуренция Стилияна Николова за в този момент е на краткотрайното 3-то със общ брой от 59.650 точки. Тя позволи груба неточност в съчетанието с  топка - изпускане на апарат отвън килима, като приключи съчетанието с авариен апарат, което и донесе и оценка от 27.650 точки. Възпитаничката на Валентина Иванова съумя да се събере и изигра чисто композицията си с обръч, за което получи  32.000.



Италианката София Рафаели е на второ място във краткотрайното нареждане с общ общ брой от 59.650 точки, а на четвърто е нейната съотборничка Милена Балдасари, която позволи грешки.

„ Доволна съм от това, което демонстрирах, считам, че на този стадий е задоволително. До Световното състезание има доста да надграждаме. Имаше доста неща, които не съумях да направя по съвършения метод, само че няма да стане от през днешния ден за на следващия ден. Според мен този устав е крачка напред към нещо по-добро “, показа Боряна Калейн след днешния спортен ден.



Двете състезателки от Украйна Виктория Оноприенко и Полина Карика направиха неточности, само че все пак получиха голяма поддръжка от българската аудитория.

Гимнастичките от Русия и Беларус пропущат конкуренцията поради възбрана от Международната федерация по гимнастика (FIG) за присъединяване на интернационалните шампионати, като глоба военните дейности в Украйна.
Състезанието в самостоятелната конкуренция ще продължи на следващия ден със съчетанията с бухалки и лента.Надпреварата стартира в 11.00 часа. Боряна Калейн и Стилияна Николова са в потока от 15.15 часа. От 16.50 часа ансамблите ще изиграят второто си комбиниране за многобоя с три ленти и две топки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР