Борна Чорич се сблъска с редица контузии, принудили го неколкократно

...
Борна Чорич се сблъска с редица контузии, принудили го неколкократно
Коментари Харесай

Изненада в Париж: Сензацията от US Open обърна шампиона от Синсинати на старта!

Борна Чорич се сблъска с редица травми, принудили го неколкократно да се подложи на интервенции, в последните сезони, само че хърватинът сподели желязната си воля и направи вероятен своя тенис подем, откакто от позицията на международен номер 152 победи с Мастърс 1000 купата в Синсинати. Балканецът през предходната седмица на конкуренцията във Виена доближи полуфиналите, надигравайки поредно Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач, преди през днешния ден да открие акцията си на заключителния шампионат в календара си за тазгодишния тенис сезон - " хилядарката " в Париж.

Жребият за надпреварата в зала " Берси " опълчи Чорич против сензацията от US Open и домашен представител Корентен Муте, който неотдавна нашумя у нас с гаменските си прояви по отношение на родния ни гений Адриан Андреев. Шампионът от Синсинати изрично биваше определян за любимец в днешния конфликт, само че умората от насъбраните мачове в последните месеци оказа своето отрицателно въздействие върху международния номер 26, от което французинът се възползва по съвършен метод, с цел да сътвори поврат, поздравявайки се с неочакван триумф, пристигнал за близо три часа на корта, на старта в конкуренцията - 3:6 6:3 6:4. Квалификантът към този момент е част от втория стадий на шампионата във френската столица и ще срещне 12-ия подложен в схемата - Камерън Нори.

В началото на дуела Чорич използваше несъразмерна експанзия в случаите си на ретур, като след това при разиграванията търсеше бърза развръзка на събитията с печеливш удар. Левичарят надалеч не впечатляваше с убеденост, когато му се наложи да сервира и постоянно първите му подавания не откриха очертанията на корта, до момента в който хърватинът нито за миг не се поколеба в дейностите си и осъществя единствения пробив в сета, откривайки сметката си в срещата.

Във втората част статуквото балканецът да дефинира темпото на игра привидно се резервира и той организираше решително акциите си в атакуващ проект, като си обезпечи брейкбол. Припряност в желанието на Чорич да излезе напред в сета провокира куп грешки от ракетата му и станахме очевидци на непредвиден процес, откакто грешките за балканеца се трансфораха в наклонност и международният номер 64 не се поколеба да възвърне равенството в обособените сетове.

Решителната част представляваше същинска борба за всяка точка на корта, при което феновете по трибуните се любуваха на редица първокласни осъществявания, които все пак постоянно завършваха в интерес на сервиращия. Равновесието на силите се виждаше във всеки един аспект, както игрово, по този начин и статистически, преди в деветия гейм първенецът от Синсинати да допусне нов спад в представянето, а Муте това и чакаше, с цел да осъществя основен пробив, чрез който постави точка на разногласието, поднасяйки сензация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР