Борис Джонсън се държеше като истински Рамбо и от самото

...
Борис Джонсън се държеше като истински Рамбо и от самото
Коментари Харесай

Шах и мат: Борис Джонсън няма вече накъде да мърда

Борис Джонсън се държеше като същински Рамбо и през цялото време залагаше на грубата борба с Народното събрание. Но по този начин и не разбра, че има едно предписание, с което всеки е задължен да се преценява - даже и той, написа Deutsche Welle.

Долната камара на английския парламент крепко обърка сметките на премиера Борис Джонсън за Брекзита: той към този момент не разполага с болшинство, а не може и да провокира предварителни избори, въпреки че това доста му се искаше. Премиерът към този момент няма по какъв начин да плаши Европейски Съюз, че Англия ще напусне общността без договорка, което, прочее, в никакъв случай не е било същинска опасност. А законът в този момент го задължава да изиска от Брюксел ново отсрочване на Брекзит, ако идния месец не бъде реализирано съглашение.

Играчите на шах биха споделили, че Джонсън е матиран по всички правила на играта. Той просто няма повече накъде да мърда. В тази обстановка английският министър председател се оказа най-вече поради личната си тактика: държеше се като същински Рамбо, който през цялото време залагаше на грубата борба с Народното събрание.

Фактът, че в този момент той упреква депутатите в " изменничество " и " капитулация ", демонстрира, че въобще не е схванал какво му сподели Върховният съд тази седмица, а точно: в една народна власт Народното събрание управлява държавното управление, тъй като е представител на народа. В съответния случай Народното събрание просто желае да осуети Брекзит без договорка, който би нанесъл на страната съществени вреди. А един министър председател, който даже не е бил избиран от народа, е задължен да се преценява с неговата воля.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР