Борис Джонсън планира да подаде оставка като министър-председател следващата пролет,

...
Борис Джонсън планира да подаде оставка като министър-председател следващата пролет,
Коментари Харесай

“Мирър“: Борис Джонсън се готви за оставка след няколко месеца

Борис Джонсън възнамерява да подаде оставка като министър-председател идната пролет, считат депутатите тори. Те споделят, че той се е оплаквал постоянно, че не може да живее със заплата на министър председател от 150 402 английски лири годишно. Но желае още шест месеца, с цел да уреди дефинитивно Брекзит и да реализира излизането на Англия от пандемията, считат те.

Твърди се, че той завижда на своята предшественица Тереза Мей , която е спечелила над 1 милион английски лири като преподавател, откогато е напуснала поста министър председател предходната година. Джонсън счита, че би могъл да печели най-малко двойно повече от това, написа „ Мирър “, съобщи БГНЕС.

Малко преди да се нанесе на №10, той е направил 160 000 паунда за един месец от две речи. Платили са му и 23 000 английски лири за месец за елементарна вестникарска колона.

Един от депутатите показа: „ Борис има най-малко шест деца, някои от които са много дребни. Той трябваше да заплати пари и на някогашната брачна половинка Марина Уилър като разпореждане от развода им. “

Джонсън би трябвало да се грижи и за бъдещото обучение на шестмесечния си наследник Уилфред. Изпращането му в елитната школа „ Итън “ ще коства 42 500 паунда на година.

От останалите някогашни министър председатели Дейвид Камерън печели 120 000 английски лири за тирада, а Тони Блеър – 22 милиона английски лири от лекции и съвещания.

Сега тече трескава подмолна активност за конкуренция за позиции за предстоящ министър председател.

Очакват се петима кандидати: финансовият министър Риши Сунак, външният министър Доминик Рааб, началникът на кабинета Майкъл Гоув, някогашният министър на опазването на здравето Джеръми Хънт и някогашният министър на защитата Пени Мордонт.

Фаворитът на букмейкърите е Сунак, защото той е дарил 300 милиарда английски лири в брой за COVID-19.

Гоув ще получи поддръжката на основния асистент на Джонсън Доминик Къмингс, който го съветваше, когато беше секретар по образованието.

Като първи секретар и заместник-премиер Рааб има преимуществото, че свърши много работа, до момента в който Джонсън беше болен от COVID-19 тази година.

Но и Хънт не е изгубил вяра и може да потърси поддръжка измежду депутатите в Камарата на общините. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР