Борис Джонсън никога не е бил така силно притиснат до

...
Борис Джонсън никога не е бил така силно притиснат до
Коментари Харесай

Аферите на Борис Джонсън: Извинения вече не са достатъчни


Борис Джонсън в никакъв случай не е бил по този начин мощно притиснат до стената, както в този момент. Двама министри подадоха оставки, а консерватори желаят избор на съмнение към премиера, тъй като не могат повече да оправдават непрекъснатите му афери.

Британският министър председател и от личното си държавно управление, и от опозицията. Негови министри хвърлят оставки, изтощени от непрекъснатите кавги, които забърква, а съперниците му приканват за предварителни избори.

Никога преди обстановката към английския министър-председател не е била толкоз напрегната. И тук не става въпрос само за това, че двама от най-важните му министри подадоха оставки. Начинът, по който го направиха, и причините за тяхното отдръпване също повдигат въпроси.

Съмнения в честността на премиера

Саджид Джавид, доскорошен министър на опазването на здравето, намерено изрази подозрения в честността на Борис Джонсън. Остра рецензия насочи и отдръпналият се финансов министър Риши Сунак, който разгласи, че не счита стила на ръководство на Джонсън за сериозен и способен.
Редакцията предлага
Въпреки че няколко членове на държавното управление въпреки всичко поддържаха английския министър председател, репутацията му е съществено накърнена. Няма изгледи апелите за оставка скоро да спрат. Един от най-острите критици на Джонсън в Консервативната партия е депутатът Андрю Бриджън.

Според него министър председателят е трябвало да си подаде оставката още преди месеци: " Това не е министър-председател, който бих желал да последвам. Той би трябвало да си тръгне в този момент, неговото време изтече. Бях прав, когато през януари споделих, че всичко ще приключи по този метод. Ако Джонсън се беше отдръпнал в точния момент, нямаше да се стигне до полицейско следствие, а хората щяха запазят някакъв излишък на благосклонност към премиера поради Брекзита и “, счита още Бриджън.

" Ако не си тръгне в този момент, ще се наложи да го изгоним. Всичко това е доста тъжно, само че би трябвало да се случи за положителното на страната, на Народното събрание и нашата народна власт. А също по този начин и поради Консервативната партия ", добави депутатът.

През последните дни Джонсън трябваше да се оправя и с една нововъзникнала рецесия. Той направи депутата Крис Пинчър водеща фигура във фракцията, отговаряща за партийната дисциплинираност. Същият този народен представител обаче от години е упрекван в полови похищения. Твърди се, че Джонсън е знаел за тях, когато го е назначавал.

Джонсън повтаря повтаря едни и същи неточности

Но отговорът на " Даунинг стрийт " беше общоприетият: всички обвинявания бяха отхвърлени. Отначало беше декларирано, че цялата история не е вярна, след това - че Джонсън не е знаел нищо, а по-късно – че е знаел нещо, само че го бил не запомнил. Чак когато натискът стана прекомерно огромен, министър-председателят се извини за назначението на Пинчър.

Пред Би Би Си Джонсън съобщи следното: " Да, мисля, че това беше неточност и се оправдавам за нея. Погледнато в ретроспекция, това беше неточност. Извинявам се на всички, които са били наранени, и желая ясно да заявя, че в това държавно управление няма място за хора, които са сластни или злоупотребяват с властта си. "

Опозицията упорства, че в държавното управление няма повече място за Джонсън и за консерваторите. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър разяснява протичащото се във Англия по следния метод: " Това държавно управление се разпада, а торите в кабинета не престават да поддържат Джонсън. Има потребност освен от смяна в лидерската позиция на торите, а и от промяна на държавното управление. "

Умора измежду торите?

Личи си, че министрите в кабинета към този момент са изтощени да пазят безкрайните афери на министър-председателя. Депутатът Том Хънт в това време е подал поръчка за избор на съмнение към министър-председателя Борис Джонсън, както самият Хънт заяви през днешния ден (6.7). " Събитията от последната седмица бяха последната капка, от която чашата преля ", съобщи депутатът.

Наблюдатели считат, че е допустимо Джонсън да не оцелее след нов избор на съмнение.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР