Борис Джонсън Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви,

...
Борис Джонсън Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви,
Коментари Харесай

Борис Джонсън подчерта важността на споразумението с Иран


Борис Джонсън

Британският министър на външните работи Борис Джонсън съобщи, че изказванията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за Иран акцентират смисъла на нуклеарното съглашение с Техеран, съобщи Ройтерс.

Речта на израелския министър председател за предишните проучвания на Иран в технологията на нуклеарните оръжия акцентира за какво имаме потребност от съглашението, акцентира какъв брой значимо е да бъдат непокътнати рестриктивните мерки, планувани от договорката, върху нуклеарните упоритости на Техеран, съобщи английският външен министър.

Иранската нуклеарна договорка не е основана на доверие в желанията на Техеран, а на непоколебим надзор и инспекция, в това число ограничения, които разрешават на инспекторите от Международната организация за атомна сила (МААЕ) невиждан достъп до нуклеарната стратегия на Иран, съобщи Джонсън.

Фактът, че Иран е осъществявал скрито нуклеарни проучвания до 2003 година демонстрира за какво имаме потребност от неочакваните инспекции, които съглашението с Иран разрешава през днешния ден. Мерките, планувани в съглашението по отношение на контрола и инспекциите, вършат по-трудно за Иран да възобнови сходни проучвания. Това е добра причина да запазим съглашението, като в същото време го усъвършенстваме, с цел да вземем поради законните опасения на Съединени американски щати и други наши съдружници, добави английският министър.

Обвиненията на Нетаняху бяха посрещнати топло във Вашингтон, само че срещнаха доста по-хладен банкет в Европа, отбелязва Асошиейтед прес. Твърденията наподобява задълбочиха разединението измежду западните съдружници преди решението на президента Доналд Тръмп дали да се отдръпна от договорката.

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че МААЕ би трябвало незабавно да ревизира изказванията на израелския министър председател, че иранските водачи са прикривали загадка стратегия за нуклеарни оръжия, преди да подпишат съглашението със международните сили през 2015 година Маас съобщи пред в. " Билд ", че МААЕ трябна допустимо най-бързо да получи достъп до израелската информация и да обясни дали в действителност има признаци за нарушение на договорката.

" Точно тъй като не можем да позволим Иран да се снабди с нуклеарни оръжия, механизмите за надзор, планувани в съглашението, би трябвало да работят добре ", сподели немският посланик. Сигурността на Израел е в центъра на немската политика, увери той и даде обещание че Германия в детайли ще проучва информацията, обезпечена от Еврейската страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР