Борис АнгеловСпецпратеник на 19’. КанБез реална холивудска суперпродукция, но с

...
Борис АнгеловСпецпратеник на 19’. КанБез реална холивудска суперпродукция, но с
Коментари Харесай

Брад, Лео, Слай, Делон и Елтън Джон правят Кан 2019

Борис Ангелов
Спецпратеник на 19’. Кан


Без действителна холивудска суперпродукция, само че с доста същински суперзвезди, тазгодишното издание на фестивала в Кан притегля голям интерес. След откриването довечера в 8 и половина вечерта българско време с Мъртвите не умират на локалния любим Джим Джармуш, още в четвъртък Елтън Джон с кино лентата за живота му Рокетмен нападна Кроазет, с цел да открадне шоуто на различен доста харесван на фестивала режисьор – Кен Лоуч, с новия му план Жалко, че ни липсваше. В петък огромното събитие е завръщането на изгрелия тук талантлив испански режисьор Педро Алмодовар с Мъка и популярност.

След него за уикенда идва Ален Делон, с цел да организира майсторски клас – среща с професионални фенове, и да получи – въпреки и не в Гран театр, а в по-малката зала Дебюси своята почетна Златна палма след години на друго студените връзки с фестивала, на който самичък по себе си е един от безконечните знаци, дружно с Катрин Деньов.

Великият френски артист ще подели славата и шоуто в неделя с Марадона, пореднитя филм за който ще излъчват през нощта в огромната зала на Двореца на конгресите и фестивалите. Авторът е Асиф Кападия.

Неделният шлагер е Скрит живот на различен от режисьорите, които са постоянно фаворизирани в Кан – Терънс Малик, само че той сигурно ще бъде помрачен от новия Тарантино.

Най-скандалният американски създател на филми, чието Криминале преди толкоз години получи паметен статус точно след премиерата си на Кроазет, идва идния понеделник да покаже Имало едно време в Холивуд за меката на киното преди 50 години с Брад Пит и Лео ди Каприо като нови Робърт Редфорд и Пол Нюман надали не. Сред филмите, които се чакат с огромен интерес е Предателят на Марко Белокио идния четвъртък.

В петък, заключителния ден на фестивала преди раздаването на палмите идната събота, с цел да се освободи неделята за другото великосветско събитие на Ривиерата – Формула 1 в Монте Карло, е денят на Силвестър Сталоун. Следобед той ще даде майсторски клас в среща като свободен продан на думи и отзиви с публицисти, режисьори, продуценти от целия свят, а след това ще бъде показан Рамбо 5, само че отвън конкурсната стратегия запалените почитатели на Слай ще могат да си напомнят с нощна прожекция Рамбо – първа кръв на режисьора от български генезис Тед Кочеф.

Покрай цялата тази въртележка от огромни продукции, още от първи яден се завърта замайващ панаир на суетата от коктейли, която ще приключи в предпоследния фестивален ден с най-бляскавото светско събитие в света – стартира се с бал на висшата мода, минава се през скрито празненство на Шопар. А на финала е очакван благотворителният бал на АМФАР за битката със СПИН, по-известен като празненството на Шарън Стоун.

Докато звездите и публицистите се забавляват на аления килим, в залите за прожекции и конференции и по частните плажове под Кроазет, в мазето на Двореца на конгресите се организира с цялостна мощ 60-ия подред кино пазар в Кан, който обезпечава милиардите за провеждането на цялото шоу. Тази година той е решителен, с цел да покаже имат ли късмет огромните холивудски студия в борбата с новите тв колоси като Нетфликс в напълно прекроения бизнес, към този момент доминиран от Изтока.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР