Борис АнгеловБеше 20 май 2008 г., когато направих – две

...
Борис АнгеловБеше 20 май 2008 г., когато направих – две
Коментари Харесай

Марадона и Кустурица пред нас през 2008г.: Свободни братя сме - slava.bg

Борис Ангелов

Беше 20 май 2008 година, когато направих – две от най-великите персони на последните 50 години на фестивала в Кан. Успях да задам 2 въпроса, на фона на рекордния интерес от стотици публицисти от целия свят в залата, което не е елементарна работа, изключително идвайки от България, а по - значимото: да получа отговори, които звучат като химн.

Говорейки двамата огромни се гледаха като братя и кимаха одобрително на казаното един от различен – съгласни 100% с всичко, което другият споделяше.

Ето и текста, както сме го разгласили на 21.05.2008 година в 09.07 ч., тъй като съм го написал през нощта след маратонния фестивален ден на slava.bg от групата на 19 минути – от тази дата и този час на уеб страницата, в случай че го е пропуснал и на хартия в списание СЛАВА:

„ идва на срещата с публицистите във Фестивалния замък в Кан доста благополучен. И по какъв начин другояче. Общият им филм с Емир Кустурица "Марадона по Кустурица " е единствената прожекция, която изпълва залата дотам, че не остават празни места. Нито едно.

Облечен с нехаен суетшърт, с впечатляващ и малко кичозен пъстър часовник, по-подходящ за тийнейджърка, с две диамантени обеци той е ухилен. Веднага минава на „ ти” и приказва единствено на испански - да го схваща който желае, до момента в който на него му превеждат.

Като "тъмен балкански индивид " Емир Кустурица наподобява до него като татко на пораснало дете.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР