Борещият се за промоция в efbet Лига - ЦСКА 1948,

...
Борещият се за промоция в efbet Лига - ЦСКА 1948,
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с остра официална позиция за готвените промени във Втора лига

Борещият се за промоция в efbet Лига - ЦСКА 1948, се опълчи яростно на готвените решения и промени от БФС за мачовете във Втора лига. Малко по-рано денем и изпълнителният шеф на "червените " Добрин Гьонов употребява профила си във Фейсбук да се възпротиви на плануваните промени. От отбора дадоха подобен образец със обстановката в Англия, в която Ливърпул води с 25 точки задатък пред втория Манчестър Сити.

Публикуваме декларацията от ЦСКА 1948 без редакторска интервенция, качена във Фейсбук:

ЦСКА желае край по разпоредбите! Не одобряваме нито един компромис

ЦСКА към този момент се разгласи за доиграване на всички кръгове от Втора лига - в случай че ограниченията против COVID-19 разрешават. Ако доиграването не е допустимо, ще уважим и втория вид, възложен за разискване - преустановяване на шампионата, при което краткотрайното класиране става дефинитивно.

Вариантите пред нас са посочените към този момент от БФС - посочените и от всяко едно европейско клубно състезание - доиграване на всички кръгове или преустановяване на шампионата! Няма никаква възможност да приемем трети вид, при който се лишават спортните триумфи на нашия клуб, извоювани седмица след седмица на футболния терен.

От ЦСКА 1948 скочиха: Никакви баражи и плейофи няма да играем!

Досега от ЦСКА не сме предявявали никакви искания към БФС или различен орган, не сме желали безусловно нищо. Играем почтено и катерим търпеливо пътя нагоре. Но този път заявяваме ясно - няма да допуснем някой да потъпква закона за наша сметка! Потресени сме от стартиран пред БФС сюжет, съгласно който се нулират точките и се дефинира крайна четворка сред нашия клуб, Септември, Монтана и Локомотив София, която да дефинира и влизащите в efbet лига!

ЦСКА води с три точки пред Септември (вярно, с мач повече, само че и триумф 5:0 в директния двубой). Преднината пред Монтана е 13 точки, а пред Локомотив – цели 16!!! Срещу тези противници имаме 5 мача от 6 вероятни, в които сме постигнали 5 победи при голова разлика 13:2! Коментарите са непотребни! Все едно да накараш Ливърпул да играе бараж с Лестър, Манчестър Сити и Челси – звучи неуместно, нали?

Не по-малко смущаващо е настояването за пряк бараж против Септември. Първо, ЦСКА води с три точки и на никое място не е казано, че точките ще бъдат изравнени в кръга, в който ние почиваме, а Септември гостува на Хебър в Пазарджик! Второ, такова решение би довело до незаслужено лишаване на голямо спортно преимущество на ЦСКА – тимът ни изигра 5 мача от общо 6 (без втората среща със Септември) против отборите от топ 4, в които реализира 5 победи. В същото време Септември не е срещал напролет никой от другите тимове в първата четворка. И трето - в настояването на противниците ни се подразбира, че резултатът 5:0 от първия ни директен дуел против Септември следва да не се зачита, което също би било неуместно!

С оглед на изложените причини, ЦСКА изрично отхвърля опитите за тъпчене на феърплея и за замяна на спортните ни резултати през Сезон 2019/2020.

Всяко решение, друго от доиграване на шампионата или неговото преустановяване, би било жестоко тъпчене на закона и ние ще му се противопоставим с всички налични принадлежности. Вярваме, че здравият разсъдък в Българския футболен съюз ще вземе връх и няма да се стигне до обсъжданите сега неуместни разновидности.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР