Бордър Коли са изключително интелигентни и енергични кучета, които са

...
Бордър Коли са изключително интелигентни и енергични кучета, които са
Коментари Харесай

Характер и поведение на Бордър Коли

Бордър Коли са извънредно интелигентни и енергични кучета, които са отглеждани от епохи за работа във ферми и ранчо. Те са добре известни със своите овчарски качества и качества за решение на проблеми, което ги прави страхотни кучета за разнообразни действия, в това число образование за смирение, надпревари по сръчност и даже интервенции по търсене и избавяне.

Въпреки това е значимо да имате поради, че техните високи енергийни равнища и натоварен фокус могат да ги създадат предизвикателство да живеят с тях, в случай че не им се дава задоволително умствена и физическа стимулация.

Една от определящите черти на Бордър Коли е тяхната висока просветеност. Те се учат бързо и могат да бъдат научени на необятен набор от команди, трикове и държания. Те също са доста положителни в решаването на проблеми и могат бързо да схванат по какъв начин да получат това, което желаят.

Тази просветеност може да им даде наслаждение да работят и упражняват, само че може също да докара до разрушително държание, в случай че се отегчат или разочароват.

Друга определяща характерност на Бордър Коли е тяхното високо енергийно равнище. Тези кучета не са удовлетворени да седят из къщата по цялостен ден; те би трябвало да бъдат дейни и ангажирани. Това значи, че те са най-подходящи за домове, където притежателите са подготвени да отделят време и сила, осигурявайки им доста физическа и умствена стимулация. Това може да включва неща като образование за смирение, надпревари по сръчност, тествания за стадо и даже единствено дълги разходки или бягания.

 Бордър Коли

Бордър Коли също са известни с интензивния си фокус и блян. Когато работят или играят, те са изцяло погълнати от задачата и могат да станат много интензивни. Това може да ги направи сложни за живеене, в случай че не им се дава задоволително умствена и физическа стимулация, защото те могат да станат разрушителни или сложни за ръководство. Въпреки това с вярното образование и внимание, този блян може да се насочи по позитивен метод, което прави Бордър Колито отлични домашни любимци и работни кучета.

В умозаключение, Бордър Коли са забележителни кучета, които са били отглеждани от епохи за работа във ферми. Те са страхотни кучета за разнообразни действия, само че техните високи равнища на сила и натоварен фокус могат да ги трансфорат в предизвикателство за притежателя.

С вярното образование на кучето и внимание те могат да бъдат отлични домашни любимци и работни кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР