Борбата срещу COVID-19 направи исторически скок напред, след като за

...
Борбата срещу COVID-19 направи исторически скок напред, след като за
Коментари Харесай

Исторически момент! 90-годишна британка е първата в света, ваксинирана срещу COVID-19 /видео/

Борбата против COVID-19 направи исторически скок напред, откакто за първи път имунизацията на Pfizer/ BioNtech беше сложена на човек отвън клинично изпитване, оповестяват SkyNews и BBC.
Маргарет Кийнън, на 90 години, стана първият човек в света, който получи медикамента като част от стратегия за имунизация на Англия.
Кийнан, която живее в Ковънтри в продължение на шест десетилетия, само че произлиза от Северна Ирландия, получи имунизацията в градската университетска болница в 6.31 часа локално време.
Тя споделя, че за нея е „ привилегия “ и „ най-хубавият подарък за ранен рожден ден, който бих могла да си пожелая “, защото това би означавало, че тя може да прекарва време със фамилията и приятелите си през Новата година ".
Англия стана първата страна в света, одобрила за приложимост имунизацията против COVID-19 на Pfizer и BioNTech. С това беше дадена зелена светлина за започване на всеобща имунизация.
Англия към този момент е поръчала 40 милиона дози, които ще стигнат за имунизирането на 20 милиона души.
Медикаментът би трябвало да се съхранява при температура минус 70 градуса, а в елементарен ледник срокът й на валидност е единствено пет дни. Затова първоначално имунизацията ще се слага в 50 лечебни заведения, а от 14 декември общопрактикуващите лекари ще я слагат в над 1000 имунизационни центъра из страната.
Видео вижте .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР