Бонди Бийч е един от красивите плажове в Сидни, Австралия,

...
Бонди Бийч е един от красивите плажове в Сидни, Австралия,
Коментари Харесай

Какво накара 2500 голи човека заедно да позират на плажа

Бонди Бийч е един от красивите плажове в Сидни, Австралия, които и ние да имахме опция да посетим, несъмнено не бихме пропуснали.
 Гореща вода, душ, и коя е идеалната температура на душа през зимата
Коя е идеалната температура на душа през зимата

Горещо или студено - това е въпросът

А цели 2500 индивида са се възползвали точно от опцията да се допрян до прелестното кътче, и то не просто с цел да плажуват, а с цел да се причислят към една много смислена идея. А точно - да бъде нараснала осведомеността за рака на кожата.

Всички 2500 доброволци от Австралия, които са театралничили дружно голи на плажа Бонди Бийч, са участници в най-новия план на американския фотограф Спенсър Туник. Чрез инсталацията му се цели австралийците да бъдат насърчени да си вършат постоянни прегледи на кожата.

По данни на Световния фонд за проучване на рака Австралия е най-засегнатата от рак на кожата страна в целия свят. Инсталацията неслучайно се е провела предходната седмица - тогава бе седмицата за осведоменост за рака на кожата.

За да вземат участие в реализирането на плана на Спенсър Туник, голите доброволци се събират на плажа Бонди Бийч тъкмо в 3:30 ч. сутринта локално време.

Самият фотограф признава, че за него е чест да има опция посредством изкуството си да се включи в повишението на осведомеността за рака на кожата. Спенсър Туник е прочут с това, че акцент в творбите му са голи тела на някои от най-емблематичните места в света, написа BBC.

А в сходна провокативна креативна концепция мнозина доброволци очевидно биха се присъединили. Това прави и 77-годишният Брус Фишър, който взе участие в събитието на плажа Бонди Бийч в Сидни.
 Меланома, рак на кожата, слънцезащита и тревожните прогнози на учените
Когато слънцето не е наш другар

Тревожно проучване за рака на кожата

" Прекарах половината си живот на слънце и имах няколко злокачествени меланома, отстранени от гърба ми. Реших, че това е добра идея, а и обичам да се събличам на плаж Бонди ", споделя той пред Агенция Франс Прес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР