Бомбардировач Б-52 Стратофортрес“ (B-52H Stratofortress) успешно е изстрелял първия напълно

...
Бомбардировач Б-52 Стратофортрес“ (B-52H Stratofortress) успешно е изстрелял първия напълно
Коментари Харесай

Пентагонът успешно тества хиперзвукова ракета с въздушно базиране

Бомбардировач Б-52 „ Стратофортрес “ (B-52H Stratofortress) сполучливо е изстрелял първия изцяло работещ първообраз на хиперзвукова ракета въздух-земя AGM-183A край крайбрежията на Южна Калифорния на 9 декември, заяви през днешния ден уеб сайтът " Еърфорс " на Пентагона.

Пускът е бил в границите на програмата за въздушно изстрелвани оръжия за бързо реагиране (ARRW), предава Българска телеграфна агенция.

Предишните тествания бяха ориентирани към доказване на работата на ускорителя на ракетата. След отделянето на AGM-183A от самолета тя е достигнала хиперзвукова скорост, пет пъти по-висока от скоростта на звука, прелетяла е по избраната траектория на полета си и се е взривила в планувания регион. Според първичната информация всички цели на теста са били реализирани.

" Екипът на ARRW сполучливо проектира и тества хиперзвукова ракета с въздушно базиране за пет години ", съобщи бригаден военачалник Джейсън Бартоломей, изпълнителен шеф на програмата на дирекция " Въоръжение ". " Безкрайно се гордея с упоритостта и всеотдайността, които този екип сподели, с цел да обезпечи жизненоважна дарба на нашите бойци ", заяви " Еърфорс ".

Предишните пускове на прототипи на това оръжие Пентагонът организира през май и юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР