Боксьорът Кубрат Пулев - потенциален собственик на общински имот в

...
Боксьорът Кубрат Пулев - потенциален собственик на общински имот в
Коментари Харесай

Кметът на район Витоша си изми ръцете за общинския парцел за Кобрата

Боксьорът Кубрат Пулев - евентуален притежател на общински парцел в София против 200 лева на квадратен метър. Предложението е на кмета на столичния регион " Витоша " и към този момент беше признато от Комисията по градоустройство. Дали договорката ще бъде утвърдена дефинитивно? Решението следва при започване на февруари. 

Пулев желае да придобие парцел във вилна зона “Киноцентъра ”, в столичния квартал “Драгалевци ”. Парцелът е с повърхност 622 кв/м, оценен на 122 660 лв.. 

“Цената се дефинира от лицензирани оценители, които имат подписани контракти със Столична община, кметът на региона не е лицензиран оценител, нито е специалист по установяване на цените ”, изясни кметът на регион “Витоша ” - Теодор Петков, който е прочут с това, че е най-имотния кмет и обича да се хвали с този факт. 



Старт на данъчната акция за 2023 година в София

Така - един квадратен метър в парцела, към който Пулев има интерес, излиза по 197 лева Пулев пробва да придобие терена не за първи път. Миналата година цената е била още по-ниска, а кметът на региона е изискал завишаване.

Кметът на региона “Витоша ” е безапелационен - цената би трябвало да бъде повишена. “Дали е Кубрат Пулев или не, няма значение. Цените са такива, каквито са ги определили оценителите ”, разяснява той. 

Оценител на парцела е общинската компания " Софинвест ". Любомир Георгиев стимулира цената с  наклона на терена, дребния изход към улица, както и с това, че мястото не може да съществува като  независим парцел. Пулев има прилежащия.

Дигитализират имотния указател до 2026 година

“Аз си заставам зад оценката. Имам задоволително причини даже в самия оценителски отчет, с който разполагат общинските съветници, те имат цялостното право да решат ”, сподели Георгиев. 

Проверка на разгласи, оповестени в интернет демонстрира, че сходни терени, въпреки и не идентични с този, се оферират на двойно по-висока цена. Единственият общински консултант дал своя вот срещу в комисията по градоустройство - е Борис Бонев.  

“Между 2019 и 2020-та година, единствено за 1 година от 95 лева на квадрат става 185 лева на квадрат, което приказва за качеството на оценките. По всичко проличава, че тази оценка не се базира на експертни разбори ” безапелационен е Бонев. 

„ Да хванеш гората ”: Английски боен влага спестяванията си в българската провинция (ВИДЕО)

Финалното решение ще бъде взето от Комисията по финанси най-вероятно на 7 февруари. За последните 3 години тя е трансформирала цените при 85 покупко-продажби.

“Винаги, когато ние забележим ниска оценка - връщаме за втора, за трета, до момента в който не се реализира оценка, близка до пазарните аналози в съответния регион ”, изясни Стефан Марков, ръководител на комисията по финанси и бюджет комисия към СОС. 

Пулев към момента не е дал своя коментар по проблема. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР