Боксерът е известен като спокойно и уравновесено куче, но обича

...
Боксерът е известен като спокойно и уравновесено куче, но обича
Коментари Харесай

Хранене на боксер

Боксерът е прочут като умерено и уравновесено куче, само че обича игрите и лудориите и е доста подобаваща порода за семейство с дребни деца, на които е превъзходен приятел в заниманията. Неприятната вест е, че породата страда от редица болести, а това постанова непоколебим надзор върху храната.

Как да храним боксер?

Изборът на начене на хранене на кучето е на стопанина. Може боксер да се храни с домашно приготвена храна, обогатена с нужните витамини и минерали за кучета, може да се избере и подготвена, фабрично създадена храна, само че наложително от премиум клас.

Кои храни са подобаващи за боксера и ще подкрепят неговото здравословно положение да остане положително през целия му живот?

На първо място боксерът се храни с месо като всяко куче. Агнешкото е подобаващ избор, защото се предлага при алергии при кучето, храносмилателни проблеми и болести на кожата. Служи и като предварителна защита против тях. Агнешкото съдържа скъпи протеини, поддържащи здравето и на космена завивка и кожата. Пилешкото, пуешкото, заешкото и всички ниско алергенни меса са целесъобразни, защото съдържат елементарно смилаеми протеини.

Морската риба също може да бъде включена в менюто на боксера. Сьомгата примерно е богата на протеин, а също и на фосфор, селен, съдържа и витамини от група В и е подобаваща за включване в храната на възрастен боксер, само че и на дребните подрастващи кученца.

Боксерите са доста атлетични животни и би трябвало да поддържат мускулатурата си. Затова храни, в които месото е към 50 % от наличието, обогатено с фибри от грудкови култури като цвекло или рожков, минерали и витамини от плодове, зеленчуци и други потребни съставки, са целесъобразни, тъй като основават едно богато меню, уместно за енергичния боксер.

 Храни за боксери

На кучето могат да се дават и кокали, само че без тръбни, както и месни субпродукти, само че постоянно добре обработени термично. Пикантни, солени, консервирани храни, както и прекомерно топли или студени не са подобаващи, защото ще работят негативно на сензитивната природа на боксера.

Необходимостта от непрекъснат достъп до прясна студена вода не трябва да се не помни при развъждането на боксер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР