Богослужението за православния празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец в

...
Богослужението за православния празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец в
Коментари Харесай

Демонстранти блокираха Митрофанова в Руската църква

Богослужението за православния празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец в Руската черква в София минава с митинг пред храма на жители против поканата и съсложение с духовници от Руската православна черква, съобщи БНР.

Отвън жители, проведени през фейсбук, скандират " Убийци ", " Тук не е Москва ", " Стоп Путин ". Те споделят, че поканата за съслужение с представител на  съветската църква  е провокация. Пред църквата са се събрали и украински жители, които стачкуват против военните дейности в тяхната страна. Според свещенослужители от Руската черква това свещенодействие е традиция, а църквата не е място за политически митинг.

На богослужението участва и посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, водачът на АБВ Румен Петков, и други.

По покана на архимандрит. Вассиан, представител на Руския патриарх у нас, и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Тайнството Евхаристия ще беше възглавено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с Волоколамския митрополит Антоний и Мелнишкия свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод.  

" Протестираме, тъй като това е висша безочливост по време на война от тези, които окупират, тук, на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат работа за победа на Русия, това е просто нонсенс, по тази причина протестираме ", сподели пред БГНЕС Георги Иванов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР