Богатството на азиатската кухня и разнообразието на храните, които страните

...
Богатството на азиатската кухня и разнообразието на храните, които страните
Коментари Харесай

Изяж Азия

Богатството на азиатската кухня и разнообразието на храните, които страните там могат да предложат, са същинско предизвикателство, даже и за най-големите авантюристи. За кучешкото месо знае съвсем всеки; за охлювите и даже за пържените плъхове - също.

Има обаче още не малко храни, за които е под въпрос дали ще бъдат по усета на един екскурзиант. За това дали ще му понесат - изобщо и не приказваме.

 Снимка 320354

Започваме с Япония . Тук готвачите употребяват всевъзможни ароматни подправки в ястията си. За тях е значимо вниманието на клиента да бъде привлечено от вкусовите качества на храната, а не от външния й тип. Спомнете си рамена.

Ако попаднете в Япония и ви заведат в локален ресторант, може да решите да замените обичайния рамен, който е наложително да опитате, със... чорба от прилепи . Имайте поради че с изключение на варено, тук биха ви го сервирали и печен - с подобаващата гарнитура.

 Бисквити с оси

Бисквити с оси

Местните поданици тук харесват да си хапват и хрупкави бисквити с оси . За да се подготвят този чудноват деликатес, осите се слагат във вряла вода за известно време, след което се изсушават и прибавят към сместа за бисквити. Днес такива се продават във всички локални магазини в Япония.

Но класацията на странните храни тук е водена от деликатес, приготвян от семенна течност от мекотели, риби и други морски животни. Наричат това ядене ширако (в превод, бели деца), само че ще го срещнете и като кику и тачи.

 Ширако

Ширако

От Япония се пренасяме във Виетнам - идната страна, чиято храна кара адреналина на авантюриста да скача до небето. Тук се счита, че змиите имат лечебни свойства и като се изключи че за постоянно срещан артикул в кухнята, от тяхното месо се подготвя напитка. Наричат я змийско вино .

Необичайното пиво се подготвя, като змията се слага в бутилка, цялостна с алкохол. Смята се, че етанолът разгражда змийската отрова, като прави течността безвредна за консумация.

 Змийско вино

Змийско вино

И в случай че си мислите, че приключихме със змиите, грешите. Какво ще кажете за едно сърце от кобра. Ще ви го сервират в някой от локалните заведения за хранене, където много постоянно може да се види следната " картинка ": сервитьорът първо донася на клиента кобрата жива, с цел да може последният да си направи най-малко едно селфи с бъдещата си вечеря .

След това двама сервитьори - същински специалисти в обработката на отровни влечуги, се заемат с изваждането на сърцето. Този развой изисква време, само че и централизация, с цел да се направи точния прорез в тялото. Изваденото сърце се слага в чаша, която е цялостна с оризово вино. Добър вкус!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР