Богатите новогодишни трапези довечера предразполагат купонджиите по-често да посягат и

...
Богатите новогодишни трапези довечера предразполагат купонджиите по-често да посягат и
Коментари Харесай

Наръчник за купонджии: Как да пием, без да се напием

Богатите новогодишни трапези тази вечер подготвят купонджиите по-често да протягат ръка и към чашката. След етапа на положителното въодушевление обаче от време на време се получават и неприятни обстановки. Затова е добре да се възползваме от многовековния опит на старите пиячи, както и от научните постижения в тази област, с цел да не се изложим пред компанията.

Пиенето на празен корем, изключително на концентрати, води до бързо напиване. Някои нации имат обичаи в пиенето, със специфичен асортимент на мезета. Грузинците да вземем за пример имат цялостен набор от техни си мезета, които попречват напиването – тъй като там се пие крепко – като седнат на софра, се редуват наздравици, за майка ти, за татко ти, за братята ти, за жена ти, за децата ти и така нататък

По предписание съществуването на храна в стомаха забавя действието на алкохола, изключително на храни, съдържащи белтъчини, нишесте, целулоза – месо, картофи, зеленчуци.

Има някои храни, които имат в допълнение позитивен резултат, възпрепятстващ напиването и обезвреждащ действието на алкохола.

Банани – съдържат доста калий, а алкохолът като се изключи че обезводнява, деминерализира организма. При напиване се изхвърлят калиевите соли от организма, настояват специалистите и поемането на храни с калий оказва помощ сензитивно.

Картофите са другата храна с високо наличие на калий. Също и зелето. Но със зелето би трябвало да внимават хората с язви и гастрити, тъй като е противопоказно, то е една от най-трудносмилаемите храни.

Сладко-кисели туршии, кисели краставички са обичайни „ помощни “ храни при пиянство.

Рибата и рибният хайвер също обезвреждат въздействието на алкохола. Неслучайно в съветските обичаи е зародила комбинацията хайвер с водка.

Освен храните, всеки пияница би трябвало да знае, че таблетки с деен въглен могат да понижат действието на алкохола.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР