Боевете в Източна Украйна са ескалирали до най-високата си степен

...
Боевете в Източна Украйна са ескалирали до най-високата си степен
Коментари Харесай

Мирното споразумение за Източна Украйна е нарушено 16 хил. пъти само за последната седмица

Боевете в Източна Украйна са ескалирали до най-високата си степен от месеци, заяви през днешния ден Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), откакто при артилерийски обстрел против погранично село бяха ранени осем цивилни, а десетки къщи бяха разрушени или развалени, оповестява Българска телеграфна агенция.

По данни на ОССЕ, която следи по какъв начин се ползва постигнатото спокойно съглашение, сред 11 и 17 декември примирието е било нарушено 16 000 пъти - с 35% повече, в сравнение с миналата седмица. От организацията акцентират, че нарушаванията на примирието са достигнали ниво, каквото не е имало от февруари тази година.

Ескалиралото принуждение край следения от държавното управление индустриален град Авдеевка през февруари остави хиляди поданици на намиращия се на фронтовата линия град без ток и вода.

Службата за съгласуване на филантропичните действия на Организация на обединените нации заяви, че е иамло тежък артилерийски обстрел край Новолуханск, който е засегнал 2000 поданици. Повредени са над 50 здания, краткотрайно прекратено е електроснабдяването.

Украинските военни през днешния ден упрекнаха проруските сепаратисти, че предумишлено са стреляли над 40 пъти с ракетни системи за залпов огън против Новолуханск. Същевременно командването на бунтовниците, представено от сепаратисткия уеб страница ДАН, заяви, че през последното денонощие офанзивите от украинска страна са се нараснали повече от два пъти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР