БНТ55 искови молби за обявяване в несъстоятелност на дружества заради

...
БНТ55 искови молби за обявяване в несъстоятелност на дружества заради
Коментари Харесай

Подадени са 55 иска за обявяване в несъстоятелност заради неизплатени заплати

БНТ

55 искови молби за оповестяване в неплатежоспособност на сдружения поради неизплатени заплати са подадени за година, оповестиха от Инспекцията по труда. Единадесет от тях са импортирани от началото на годината.

Сумата на откритите от контролните органи на Инспекцията забавени хонорари през първите три месеца на 2019 година е съвсем на половина по-малка в съпоставяне със същия интервал на 2018 година За януари – март са открити 3.8 млн. лева забавени хонорари, а изплатените след намесата на Инспекцията, в това число и за остарели интервали, са 2.9 млн. лева

Година по-рано забавените хонорари са били 8.2 млн. лева Намалява и междинният брой на ощетените служащи, който през тази година е 2208 души, а през предходната е бил 4191 души.

От предишния март Инспекцията по труда може да инициира оповестяване в неплатежоспособност или откриването на производства по неплатежоспособност на работодатели, които бавят хонорари на най-малко 1/3 от служащите си за повече от два месеца.

Общо 23 сдружения са оповестени в неплатежоспособност, а за осем е намерено произвеждане по неплатежоспособност съгласно решенията на първа инстанция. Три молби са отхвърлени, тъй като работодателите са изплатили напълно забавените хонорари.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР