БНР Предизборната кампания не е започнала, а вече е изчерпана, каза

...
БНР
Предизборната кампания не е започнала, а вече е изчерпана, каза
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Слави Трифонов правилно избра да не се появява

 БНР " Предизборната акция не е почнала, а към този момент е изчерпана ", сподели пред БНР журналистът Иван Гарелов и изясни, че към този момент не работят обичайните средства - диспути и излагане на позиция, което се дължи на мощната изнервеност на партиите.

Според него тези избори се чакат с такова напрежение, каквото имаше при започване на демократичните промени в България:

" Това се дължи на обстоятелството, че по-голяма част от българското общество е недоволно от това ръководство и счита, че в случай че то бъде свалено, може би благоденствието на народа ще стане на по-високо ниво ".

Журналистът изрече мнение, че много огромна част от хората, които споделят, че ще гласоподават за ГЕРБ, са уверени, че това не е верният път, само че " те към този момент са част от тази система, която им подсигурява приходи, въпреки и не напълно по разпоредбите ":

" Това прави нерешителен крайния резултат в деня на изборите. От изравняването на силите на двете огромни партии, които си противостоят (ГЕРБ и Българска социалистическа партия -б.р.), води до това, до което се домогва Движение за права и свободи - сформиране на някакво държавно управление на националното единение ".

Гарелов счита, че управлението е несъответстващо и не може да се оправи с обикновени неща:

" Един ден ни убеждава, че едната ваксина не е подобаваща за възрастните хора, а на идващия - било взето решение тя да се слага. Явно това е по политическо основание, тъй като предстоят избори ".

Коментарът на журналиста за положението на БСП преди изборите беше, че тя е прекомерно заета със себе си:

" Стои обратно, само че е постоянна, с цел да може със своето показване на изборите да обърка сметките на някакво държавно управление с патерици, което ще бъде доста несигурно ".

По думите му Слави Трифонов е избрал вярното държание - да не се появява:

" За него е задоволително да изнесе два-три огромни концерта и той ще обере протестния избор. Те не желаят да ръководят непременно и тъй като няма да са първа политическа мощ, ще избират да играят ролята на мощна съпротива, която да завладее публичното мнение дотам, че то след това да я потърси на последващи избори ".

Иван Гарелов предвижда, че десноцентристка коалиция би събрала повече поддръжка, само че не изключва изненади:

" Движение за права и свободи може да сервира изненади освен с представянето си, само че и с позициите, които ще заеме. В такива моменти тя води по-далновидна политика, в сравнение с другите партии. Предполагам, че ще се стигне до програмно държавно управление ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР