Целият ЕС в първата секунда на новия президент на РСМ

...
Целият ЕС в първата секунда на новия президент на РСМ
Коментари Харесай

Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много опасно, чужд геополитически проект

Целият Европейски Съюз в първата секунда на новия президент на РСМ схванаха, че става дума за нещо доста рисково, непознат геополитически план. Така журналистът Любчо Нешков разяснява клетвата на новоизбрания македонски президент, която провокира поредност от реакции както в Брюксел, България и Гърция, по този начин и в самата Северна Македония.

Новият държавен глава употребява в клетвата си единствено името " Македония “, а не конституционното име на страната - Северна Македония.

" Държава Македония не съществува, има нарушаване на закона, на конституцията, на клетвата. Не бива да се търси случайност в думите на Гордана Силяновска-Давкова. Става дума за 70-годишен правист.

Тя направи тази постъпка, това не е в квартала в кръчмата и избирателен протест, това е на встъпване в служба по време на клетва “, сподели още Нешков пред bTV.

Посланикът на Гърция София Филипиду напусна Народното събрание в Скопие в символ на митинг още при встъпването в служба на новоизбрания президент на РСМ.

Причината е нарушаване в Преспанския контракт - при произнасянето на клетвата си в парламента Силяновска назова страната си " Македония “, вместо " Северна Македония “. Министърът на правораздаването оспорва вчерашната клетва на новия президент на РСМ. Гордана Силяновска-Давкова беше издигната от ВМРО-ДПМНЕ.

" Много е значимо незабавно да не търсим интерпретации и пояснения, гръцкият дипломат разбра на секундата и излезе. Българският не си потегли незабавно, само че го приписвам на закъснение, след това имахме реакция на това антиевропейско изявление. Има вакуум и той се попълня от непознат геополитически план, който влиза на македонския терен. Командният център е в Белград, инструмент на съветския свят “, сподели още Нешков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР