BNP Paribas Open, четвърти кръгГригор Димитров – Джон Иснър 6-3,

...
BNP Paribas Open, четвърти кръгГригор Димитров – Джон Иснър 6-3,
Коментари Харесай

Димитров е на четвъртфинал: И Иснър не се оказа проблем


BNP Paribas Open, четвърти кръг
Григор Димитров – Джон Иснър 6-3, 7-6(6)


Победната серия на Григор Димитров в Индиън Уелс продължава. След Джордан Томпсън и Александър Бублик този път жертва на класата на българина бе Джон Иснър – 6-3, 7-6 за трета победа без изгубен сет. По този метод Димитров доближи до четвъртфинала в Калифорния, където чака спечелилия от мача сред Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов.

За него това е второ постигане до тази фаза в Индиън Уелс след полуфинала тук през октомври предходната година. Това е и общо 15-о присъединяване на четвъртфинал на равнище Мастърс 1000 в кариерата му.

По-малко от 24 часа след рутинния триумф над Бублик Григор изигра още един дуел на извънредно високо равнище, в който направи нужното, с цел да стигне до триумфа – 19 уинъра, единствено 8 непредизвикани неточности и отлична успеваемост на сервис – 79% извоювани точки на първи и 55% на втори сервис. В целия мач Иснър имаше единствено един късмет за пробив, който бе избавен от някогашния №3. Той на собствен ред също имаше един брейкбол, само че разликата бе, че го осъществя, с което завоюва и първия сет. Във втория пък постоянството му съумя да донесе щастливата развръзка в тайбрека.

Предимството на Димитров бе във всеки вероятен съставен елемент като изключително изразено бе в играта на мрежата, където по принцип Иснър господства над множеството си противници. В случая Григор завоюва 9 от 10 излизания напред, до момента в който при американеца успеваемостта бе под 50%. Минаващите работеха чудесно, а в това време българинът на драго сърце влизаше и в дълги разигравания, защото при тях преимуществото му бе ясно изразено. Той даже не отстъпи с доста и в асовете – 8 по отношение на 12 на Големия Джон.

Това бе четвърти мач сред Димитров и Иснър като той изравнява успехите на 2-2. Първата му несъмнено донесе шанс, тъй като бе на полуфинал на Мастърса в Синсинати през 2017-а, където след това Григор стигна и до единствения си трофей от това равнище досега.

Достигането до топ 8 този път съвсем несъмнено му подсигурява и завръщане в топ 30 на международната класация, защото точките от полуфинала през 2021-а остават в актива му до октомври и в този момент единствено прибавя нови.

Иснър е финалист в Индиън Уелс от преди 10 години и постоянно е играел решително тук, само че през цялото време на мача Димитров показва, че сега се усеща извънредно убеден в играта си. Това докара и до ранен пробив, пристигнал в четвъртия гейм за 3-1. Следващите му два сервис гейма бяха комплицирани като в седмия американецът стигна и до единствения си късмет за пробив в мача. Григор мина през предизвикването и малко по-късно съумя да затвори сета за 6-3.

Във втората част двамата печелеха без особени проблеми подаванията си и закономерно се стигна до тайбрек. В него на два пъти някогашният №3 в света имаше минипробив задатък, само че и в двата случая поставеният под №23 успяваше да върне пасива си. Иснър отрази и един мачбол, само че форхенд в навън от неговата ракета значеше втори мачбол като този път той бе на сервис на Димитров. Българинът нямаше потребност от втора покана и се възползва, с цел да стигне до третата си поредна победа в калифорнийската пустиня.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР